Jevrosud vidmovyvsia prosyty Kabmin perevesty Tymošenko na likuvannia za kordon

Nahološujeťsia, ščo 15 bereznia 2012 sud nakazav zabezpečyty, ščob kolyšniomu prem’jeru bulo nadano “adekvatne medyčne likuvannia z peremiščenniam do vidpovidnoji ustanovy”.

“Bulo vstanovleno, ščo uriad vykonav zachody”, – vidznačajuť v sudi.

“U toj že čas, Jevrosud vidmovyvsia zadovoĺnyty prochannia zajavnyka (Tymošenko) vid 25 kvitnia 2012 roku v jakij vona prosyla sud zažadaty vid uriadu dozvolyty zajavnykovi likuvannia v likarni “Šarite” v Nimeččyni”, – utočniajeťsia v povidomlenni.

Sud zaznačyv, ščo Tymošenko v daný čas znachodyťsia na likuvanni v Centraĺnij kliničnij likarni “Ukrzaliznyci”.

“Za cych obstavyn, vrachovujučy porih zastosuvannia v podibnych vypadkach stati 39 rehlamentu Jevropejśkoho sudu, sud, vyrišyv, ščo zabezpečuvaĺni zachody povynni buty skasovani”, – skazano v povidomlenni JESPL.

“Sud takož prosyť deržavu-vidpovidača podaty dodatkovi zauvažennia po prýniatnosti ta suti spravy, vkliučajučy pytannia prymusovoho perevedennia v likarniu v nič na 20 kvitnia 2012 roku i postijnoho sposterežennia za Tymošenko”, – vidznačyly v sudi.

“Sud prodovžuje zajmatysia cym pytanniam, i vin bude vidkrytý dlia zajavnyka, ščob možna bulo nadaty novi vidomosti za statteju 39, jakščo cioho vymahajuť obstavyny”, – pidsumuvaly v JESPL.

Nahadajemo, raniše Jevropejśký sud zaprosyv informaciju pro umovy likuvannia Tymošenko. 

Vidpovisty