Syn Kaddafi choče ščob joho sudyv Mižnarodný sud

U zajavi, jaku joho advokaty predstavyly v Mižnarodný kryminaĺný sud, jdeťsia, ščo proces u Liviji označatyme dlia syna kolyšnioho livijśkoho lidera faktyčne vbyvstvo.

Sajif aĺ-Islam vystupaje za te, ščob sud vidbuvsia v Haazi.

Jak povidomlialoś, Mižnarodný kryminaĺný sud v Haazi maje dokazy, ščo Sajif aĺ-Islam nabyrav najmanciv ta buv pryčetný do strat.  

Sajifa aĺ-Islama maly perevesty do v’jaznyci v stolyci Trypoli z mista Zintan. Raniše Livijśký uriad zajavyv, ščo syna Kaddafi sudytymuť u Liviji i ne peredaduť Mižnarodnomu kryminaĺnomu sudu, jaký vydav order na joho arešt za zvynuvačenniam u zločynach proty liudianosti v chodi zbrojnoho protystojannia v krajini.

Nahadajemo, syna Kaddafi zachopyly v polon predstavnyky zbrojnych formuvań PNR Liviji pry sprobi peretnuty kordon z Niherom v lystopadi 2011 roku. Čerez kiĺka hodyn joho dostavyly v misto Zintan na pivničnomu zachodi Liviji.

Joho baťko, kolyšnij livijśký lider Muammar Kaddafi zahynuv 20 žovtnia  2011 roku v rajoni Sirta na schodi Liviji pry sprobi vtekty. Razom z nym buv ubytý molodšý syn polkovnyka, brat Sajifa aĺ-Islama

Čytajte takož: Kudy može pryvesty liberaĺný strybok Liviji?

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 7]

Vidpovisty