Papa Rymśký Francysk pryvitav z Velykodnem blyźko 250 tysiač virian (FOTO)

Uranci naperedodni sviatkovoho bohoslužinnia pontyfik zrobyv zapys u svojemu mikroblozi v Twitter: ”Prýmy voskresloho Chrysta v žyttia svoje. Naviť jakščo ty buv daleký, zroby malý krok u napriamku do Nioho: Vin čekaje na tebe z rozkrytymy obijmamy”.

Misce sviatkovoji služby pered holovnym chramom Rymo-katolyćkoji cerkvy za tradycijeju bulo prykrašeno 40 tysiačamy tiuĺpaniv, azalij, lilij, hvozdyk ta inšych kvitiv, jaki vže protiahom čverti stolittia dostavliajuť siudy na Velykdeń z Niderlandiv.

U kvitkovomu ozdoblenni perevažaly koliory deržavnoho prapora Vatykanu – žovtý i bilý. Zdijsnyvšy božestvennu liturhiju, Papa Rymśký pryvitav zi sviatom kardynaliv Rymśkoji kuriji, i potim na bilomu džypi ob`jichav plošču Sviatoho Petra, vitajučy pryblyzno 250 tysiač virujučych, jaki prýichaly do Vatykanu z usich kinciv svitu. Avtomobiĺ kiĺka raziv zupyniavsia, ščob pontyfik mih obijniaty i pociluvaty ditej ta invalidiv. Opivdni Francysk z`javyvsia na balkoni soboru Sviatoho Petra, ščob pryvitaty katolykiv z Velykodnem i zvernutysia do nych z tradycijnym blahoslovenniam Urbi et Orbi (”Mistu i svitu”) i Velykodnim poslanniam.

Francysk zaklykav do jaknajšvydšoho vyrišennia konfliktiv v Syriji, Iraku, Demokratyčnij respublici Konho i Centraĺnoafrykanśkij Respublici, myru na Korejśkomu pivostrovi i myrnoho spivisnuvannia Izrajiliu i palestynciv.

“Chaj nastane myr na Blyźkomu Schodi, osoblyvo miž izrajiĺtianamy i palestynciamy. Nechaj prypynyťsia nasyĺstvo v Iraku. I, zvyčajno ž, v dorohij Syriji, jaku rozdyrajuť konfliktamy. Skiĺky krovi bulo prolyto! Skiĺky šče straždań perežyve vona, poky ne bude znajdeno polityčne rišennia kryzy? “- skazav pontyfik u svojemu paschaĺnomu poslanni.

31 bereznia rymo-katolyky, virmeny, anhlikany ta liuterany sviatkujuť Voskresinnia Chrystove.

Pravoslavni ta hreko-katolyky vidznačatymuť Velykdeń 5 travnia.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 4]

Vidpovisty