DAI oholosylo vodijam pro štormove poperedžennia

Zhidno zi povidomlenniam, 30 červnia na biĺšij častyni krajiny – hrozy, v okremych rajonach škvaly 15-20 m/s i hrad; na pivnoči Livoberežžia, vnoči v centraĺnych oblastiach, a vdeń i v pivdennij častyni misciamy syĺni zlyvy.

«1-2 lypnia takož došči z hrozamy, misciamy hrad ta škvaly 15-20 m/s, u pivdennij ta schidnij častyni misciamy syĺni došči, lyše 1 lypnia v zachidnij častyni, a 2 lypnia na Pravoberežži perevažno bez opadiv», – skazano v povidomlenni.

Za takych pohodnych umov, DAI zvertajeťsia do vodijiv z prochanniam buty osoblyvo uvažnymy ta oberežnymy za kermom i dotrymuvatysia vymoh Pravyl dorožnioho ruchu.

«Jakščo došč nastiĺky syĺný, ščo vy vtračajete z polia zoru transport, ščo jide poperedu, vidmovtesia vid prodovžennia ruchu. V takij sytuaciji zupyniťsia na  uzbičči, obov’jazkovo vkliučyvšy pry ciomu avarijnu svitlovu syhnalizaciju», – radiať u vidomstvi.

«U došč, a osoblyvo z nastanniam sutinok, vodijam i pišochodam rekomendujeťsia obov’jazkovo vydilyty sebe na dorozi. Vodiji povynni zazdalehiď vkliučyty na svojich avtomobiliach habarytni vohni, blyžnie svitlo far abo protytumanni fary, a pišochody – po možlyvosti vykorystovuvaty svitlý odiah i svitlopovertajuči elementy, ščo dozvolyť vodijam zdaleku jich pobačyty na dorozi i vidpovidno zreahuvaty», – dodajuť u povidomlenni.

Vidpovisty