Podiji 31 lypnia: Koks i Kvasnievśký zustrilyś z Tymošenko, rozsliduvannia ščodo chabarnyctva pleminnyka Meĺnyka ta protest na Doneččyni (FOTO)

Peršý vice-prem’jer-ministr Serhij Arbuzov zustrivsia z ministrom zakordonnych sprav Nimeččyny Hido Vestervelle u Berlini. Pid čas zustriči Arbuzov zajavyv, ščo vsi zusyllia kerivnyctva Ukrajiny spriamovani na pidpysannia Uhody pro asociaciju z JES.

«Ukrajina znachodyťsia na kliučovomu etapi svoho šliachu, jakym povynen staty lystopadový samit JES u Viĺniusi. Asociacija z Jevropejśkym Sojuzom – ce naš cyvilizacijný vybir. Spodivajemosia na te, ščo Nimeččyna skaže svoje vahome slovo na korysť asociaciji», – skazav Arbuzov.

Ministr ekonomičnoho rozvytku i torhivli Ihor Prasolov stvoryv i očolyv hrupu dlia provedennia konsuĺtacij z Rosijeju ščodo zaborony vvezennia na jiji terytoriju produkciji kompaniji Roshen.

U toj že čas Rosspožyvnahliad zajavyv, ščo  pereviryť jakisť borošnianoji kondyterśkoji produkciji, vyroblenoji v Ukrajini. Holovný sanitarný likar Rosiji Hiennadij Oniščienko zapevnyv, ščo u zaboroni ukrajinśkych cukerok firmy Roshen nemaje polityčnoji skladovoji.

Zachyst eks-prem’jera Juliji Tymošenko zajavyv, ščo najblyžčym časom zverneťsia do Verchovnoho sudu Ukrajiny z vymohoju perehlianuty i skasuvaty vyrok u “hazovij spravi”

U seredu kerivnyky monitorynhovoji misiji Jevroparlamentu v Ukrajini Pet Koks i Aleksandr Kvasnievśký zustrilyś z Julijeju Tymošenko v likarni v Charkovi. Polityky buly na terytoriji likarni pryblyzno dvi z polovynoju hodyny.

Pečerśký rajonný sud Kýeva uchvalyv zastosuvaty do pidozriuvanoho v korupciji kerivnyka Nacionaĺnoho universytetu podatkovoji služby Petra Meĺnyka prymusový pryvid dlia učasti v sudovomu zasidanni 1 serpnia pislia toho, jak vin ne z’javyvsia na zasidannia. U toj že čas ZMI povidomliajuť, ščo Meĺnyka hotujuť do operaciji na serci.

V toj že čas stalo vidomo, ščo kryminaĺne provadžennia porušeno ščodo pleminnyka rektora NUDPS Petra Meĺnyka – Oleksandra, jaký raniše obijmav posadu peršoho zastupnyka načaĺnyka viddilu podatkovoji miliciji Solom’janśkoho rajonu Kýeva. Joho zvynuvačujuť v  šachrajśkomu otrymanni $30 tys. šliachom zlovžyvannia službovym stanovyščem.

Žyteli mista Družkivka Donećkoji oblasti perekryly centraĺnu vulyciu Lenina, vymahajučy perehlianuty taryfy na posluhy žytlovo-komunaĺnoho hospodarstva.

U Vašynhtoni  Džefri Pajett sklav prysiahu na posadi posla Spolučenych Štativ Ameryky v Ukrajini 30 lypnia u prymiščenni Deržavnoho departamentu CŠA.

Ministr oborony RF heneral armiji Sierhiej Šojhu doručyv vsim vijśkovym kolektyvam rosijśkoji armiji počynaty ranok z vykonannia himnu Rosiji.

U Liviji sud zvynuvatyv kolyšnioho ministra osvity Achmeda Ibrahima v pidburiuvanni do nasyĺstva proty povstanciv i zasudyv joho do smertnoji kary

Vidkryty zgrupovani posylannia u tabach:

Vidpovisty