Derždep SŠA: V Ukrajini ne maje buty nasyĺstva ta zaliakuvannia

«My zaklykajemo kerivnyctvo Ukrajiny považaty pravo svoho narodu na svobodu vyslovliuvannia dumok i zboriv. Vony majuť osnovne značennia dlia zdorovoji demokratiji ta povahy do zahaĺnoliudśkych cinnostej, vid jakych zaležyť partnerstvo Spolučenych Štativ z Ukrajinoju», – zajavyly v Derždepi SŠA.

V zajavi vkazano, ščo vidpovidno do pryncypiv, vtilenych u OBSIE, derždep SŠA «zaklykaje uriad Ukrajiny stvoryty sprýatlyve seredovyšče dlia hromadianśkoho suspiĺstva ta zachystu prav usich ukrajinciv vyslovliuvaty pohliady na majbutnie svojeji krajiny konstruktyvno i myrno u Kýevi ta inšych častynach krajiny».

«Nasyĺstvu ta zaliakuvanniu ne povynno buty miscia v siohodnišnij Ukrajini. My prodovžujemo pidtrymuvaty prahnennia ukrajinciv do procvitajučoji jevropejśkoji demokratiji. Jevropejśka intehracija ce najvirnišý šliach do ekonomičnoho zrostannia ta posylennia demokratiji v Ukrajini», – jdeťsia v zajavi.

Nahadajemo, 30 lystopada pislia 4-ji hodyny ranku bijci specpidrozdilu «Berkut» rozihnaly Jevromajdan u Kýevi.

Ponad 30 aktyvistiv zatrymaly, kiĺka desiatkiv bulo poraneno, semero – hospitalizuvaly. Sered postraždalych – dvoje hromadian Poĺšči.

U stolyčnij miliciji zajavyly, ščo aktyvistiv vidtisnyly z Majdanu Nezaležnosti čerez konflikty z komunaĺnykamy, a pid čas rozhonu postraždalo 12 pravoochoronciv.

Zastosuvannia syly «Berkutom» do učasnykiv myrnoji akciji v Kýevi zasudyly predstavnyky Jevropejśkoho Sojuzu,  posoĺstvo SŠA , posol Velykoji Brytaniji v Ukrajini Sajmon Smit, ministr zakordonnych sprav Lytvy Linas Linkiavičius ta joho koleha z Šveciji Karl Biĺdt, a takož MZS Poĺšči, jake vyklykalo posla Ukrajiny dlia pojasneń podij u Kýevi.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 9]

Vidpovisty