Ĺviv ne bude pretenduvaty na Olimpiadu-2022

Take rišennia prýnialy pislia pozytyvnych dyskusij miž prezydentom Mižnarodnoho olimpijśkoho komitetu (MOK) Tomasom Bachom, prem’jer-ministrom Ukrajin, Arsenijem Jaceniukom i prezydentom Nacionaĺnoho olimpijśkoho komitetu (NOK) Ukrajiny Serhijem Bubkoju.

“Vsi storony pohodylysia, ščo zajavka na Olimpiadu-2022 v nynišnich polityčnych i ekonomičnych umovach v Ukrajini nedorečna”, – zaznačeno v zajavi.

Razom z tym, v MOK zajavyly, ščo za poperednimy ocinkamy robočoju hrupy komitetu, “Ĺviv zaproponuvav velyčezný potencial dlia podaĺšoho rozvytku”.

“U mojich rozmovach z ukrajinśkym prem’jer-ministrom i prezydentom NOK, my zrobyly vysnovok, ščo bulo b nadzvyčajno važko provodyty zajavku na 2022 v nynišnich umovach, ale majbutnia zajavka bude maty sens dlia Ukrajiny i ukrajinśkoho sportu”, – skazav prezydent MOK.

Ukrajinśký prem’jer-ministr pohodyvsia, ščo “zajavka na 2026 matyme velyčezný potencial dlia ekonomičnoho vidnovlennia krajiny, i može maty velyčezni perevahy dlia ukrajinśkoho suspiĺstva”.

Nahadajemo, raniše Ukrajina pretenduvala na provedennia u Karpatach zymovoji Olimpiady 2022 roku.

U žovtni mynuloho roku kolyšnij prezydent Viktor Janukovyč zajavliav, ščo vytraty na pidhotovku do Olimpiady-2022 buduť ne menše, niž hrošovi košty, vytračeni na pidhotovku do Jevro-2012.

Orijentovna vartisť pidhotovky do Olimpiady-2022 skladala blyźko 80 mlrd. hryveń.

Vidpovisty