Putin vymahaje vid ukrajinśkoji vlady nadaty deržavnisť terorystam na Donbasi

“Potribno nehajno prystupyty do substantyvnych, zmistovnych perehovoriv, i ne z techničnych pytań, a z pytań polityčnoji orhanizaciji suspiĺstva i deržavnosti na pivdennomu schodi Ukrajiny z metoju bezumovnoho zabezpečennia zakonnych interesiv liudej, jaki tam prožyvajuť”, – zajavyv prezydent Rosiji.

Krim toho, Putin zaznačyv, ščo na zachoplenych terytorijach potribno “prypynyty bojovi diji nehajno i počaty vidnovliuvaty infrastrukturu”.

“Jakščo chtoś rozrachovuje, ščo sytuacija, pry jakij priamoju navodkoju buduť rozstriliuvaty mista i selyšča pivdennoho schodu Ukrajiny, i ščo sami opolčenci na ce nijak ne reahuvatymuť, a tiĺky čekatymuť obicianych perehovoriv, to ci liudy znachodiaťsia v poloni jakychoś iliuzij “, – pidkreslyv Putin.

Takož Putin poradyv krajinam Zachodu zadumatysia pro te, v čomu poliahajuť jevropejśki demokratyčni cinnosti, u zv’jazku z pidtrymkoju, jaku Zachid nadaje vladi Ukrajiny.

“Pidtrymka deržavnoho perevorotu, ozbrojene zachoplennia vlady i prydušennia nezhodnych z dopomohoju zbrojnych syl. Ce, ščo, sučasni jevropejśki cinnosti? I meni zdajeťsia, ščo našym koleham potribno pro ce nahadaty. Pro jichni vlasni idealy”, – skazav vin.

Nahadajemo, RF prodovžuje, popry fakty, zaperečuvaty prysutnisť svojich vijśkovych na Donbasi.

Jak vidomo, 28 serpnia Porošenko zajavyv pro fakt perebuvannia na terytoriji Ukrajiny rosijśkych vijśk.

Tym časom, NATO opryliudnylo novi suputnykovi znimky, jaki svidčať pro perebuvannia v Ukrajini rosijśkych vijśk. Za danymy z aĺjansu, može jtysia ščonajmenše pro tysiaču rosijśkych vijśkovych.

Zhodom vijśkove vtorhnennia RF obhovoryly pid čas ekstrennoho zasidannia Rady bezpeky OON. Z-pomiž inšoho, zastupnyk henseka Orhanizaciji Ob’jednanych Nacij z polityčnych pytań Džeffri Feltman zajavyv pro vyznannia porušennia mižnarodnoho prava Rosijeju u razi pidtverdžennia informaciji pro vtorhnennia rosijśkych vijśk v Ukrajinu.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 4]

Vidpovisty