Bojovyky vidstupyly na nyzci napriamkiv, ale posyliujuť uhrupovannia pid Donećkom – IO

Ukrajinśki vijśka strymujuť bojovykiv na kliučovych diliankach frontu, ale terorysty namahajuťsia posylyty uhrupovannia ta otrymujuť novu techniku. Pro ce povidomyv koordynator hrupy “Informacijný opir” (IO) Dmytro Tymčuk na storinci u mereži Facebook.

“Na dilianci Novooleksandrivka-Kalynove protyvnyk tak i ne zmih utrymatysia na promižnych pozycijach i vidijšov. U rajoni Svitlodarśk-Luhanśke terorysty takož vidijšly na vychidni rubeži. Jedyný napriam, de vony projavlialy aktyvnisť u vkazanomu rajoni – Vuhlehirsk-Bulavynśke”, – jdeťsia u teksti.

Okrim toho, bojovyky perehrupovujuť pidrozdily čerez nevdalý nastup na Stanyciu Luhanśku i Ščastia.

“Pislia nevdalych sprob nastupu v rajoni Stanyci Luhanśkoji i Ščastia rosijśko-terorystyčni vijśka rozpočaly masštabne perehrupuvannia svojich pidrozdiliv na pivnič i na schid Luhanśka (počynajučy vid Mykolajivky) z metoju posylyty svoji udarni hrupy, jaki operujuť na pivnič i na schid vid Metallista. Zaznačeno perekydannia dodatkovo do tych syl i zasobiv, jaki tut buly zoseredženi raniše, jak minimum šesty BBM i trioch tankiv, a takož pidtiahuvannia v rajon na schid vid mista reaktyvnoji artyleriji (do šesty ustanovok RSZV)”, – povidomyly v IO.

Takož rosijśko-terorystyčni vijśka zoseredžujuť syly i zasoby na pivdeń vid Donećka.

“Pivdenniše n.p. Donećk rosijśko-terorystyčni vijśka prodovžujuť perehrupuvannia svojich syl, posyliujučy uhrupovannia na napriamku Olenivka-Donećk. V rajon miž n.p.Starobeševe i Styla vysunulasia taktyčna hrupa – blyźko 120 bojovykiv, šesty tankiv, 12 bojovych broniovanych mašyn (BBM), čotyry protytankovi harmaty MT-12. U rajoni miž n.p. Jasynovata i Horlivka protyvnyk prodovžuje posyliuvaty svoju taktyčnu hrupu z metoju kontroliu za trasoju Donećk – Horlivka, periodyčno namahajučyś prosunutysia v storonu Avdijivky. Odnak domohtysia vidčutnoho vidtysnennia ukrajinśkych vijśk terorystam ne vdajeťsia. Protiahom ostannioji doby zafiksovano perekydannia protyvnykom z Donećka i Jenakijevoho u vkazaný rajon dodatkovych syl (holovnym čynom zi skladu bandformuvań «Schid» i «Oplot») – vsioho do 550 os. i 14 od. bronetechniky”, – dodaly u teksti.

Vodnočas, na Debaĺcevśkomu placdarmi ta pid Mariupolem praciuje artylerija.

“Po vsiomu perymetru Debaĺcevśkoho placdarmu vprodovž ostannioji doby rosijśko-terorystyčni j ukrajinśki vijśka prodovžuvaly nanosyty po pozycijach odyn odnoho masovani artylerijśki udary. V danomu rajoni terorysty skoncentruvaly, na dodatok buly raniše artylerijśkym zasobam, šče jak minimum vыsыm ustanovok reaktyvnych system zalpovoho vohniu (RSZV) i do dvanadciať harmat stvoĺnoji artyleriji. Zaznačeno pidtiahuvannia protyvnykom na pozyciji v rajon Horlivky samochidnoji artyleriji (SAU 2S1 «Hvozdyka») – z boku Makijivky prosliduvalo čotyry odynyci u suprovodi dvoch krytych avtomobiliv “Ural”, – napysav Tymčuk.

“U rajoni Mariupolia protyvnyk vede aktyvni obstrily peredovych pozycij ukrajinśkych vijśk (rajon Pavlopiĺ, Talakivka, Sartana, schidni peredmistia Mariupolia). Obstrily veduťsia v osnovnomu zi stvoĺnoji artyleriji i minometiv, ridše vkliučajuťsia RSZV. Bojeprypasy dlia svojeji artyleriji terorysty dostavliajuť avtotransportom bezposerednio čerez kordon z terytoriji Rosiji. Paraleĺno za rachunok postavok z RF stvoriujuťsia zapasy bojeprypasiv v Novoazovśku”, – zauvažyly v IO.

Jak povidomlialosia, pidrozdil bojovykiv Mozhovoho utik z polia boju pid Debaĺcevym

Raniše povidomlialosia, ščo bojovyky ne zmohly orhanizuvaty “Debaĺcevśký kotel”.

 

Vidpovisty