Milicija v Kýevi ne dopustyla sutyčok na 1 travnia

Kýivśka milicija zatrymala 19 osib za sprobu vlaštuvaty bijku z učasnykamy mitynhu Komunistyčnoji partiji Ukrajiny bilia muzeju Velykoji vitčyznianoji vijny, povidomliaje pres-služba MVS Ukrajiny.

Za informacijeju pravoochoronnoho vidomstva, kiĺka desiatkiv molodykiv, častyna z jakych bula v balaklavach, namahalysia sprovokuvaty bijku z učasnykamy zachodu.

Pravoochoronci vidtisnyly nevidomych, v rezuĺtati čoho vynykla nevelyka sutyčka. Častyna orhanizatoriv bijky bula zatrymana.

Zhidno z povidomlenniam HU MVS u Kýevi, v sutyčci travmovano odnoho milicionera, jakomu prysnuly v oblyččia z hazovoho balončyku.

Ochoronu hromadśkoho poriadku v Kýevi 1 travnia zabezpečujuť 6500 spivrobitnykiv pravoochoronnych orhaniv.

Uriad Ukrajiny posylyv zachody bezpeky, osterihajučyś možlyvosti provokacij na travnevi sviata.

Kiĺkasot prychyĺnykiv livych partij zibralysia vranci na peršotravnevu akciju v muzejnomu kompleksi Velykoji vitčyznianoji vijny v Kýevi.

Za slovamy korespondenta VVS Ukrajina, liudy – zdebiĺšoho pensijnoho viku – trymaly prapory z komunistyčnoju symvolikoju i transparanty “Vlada – narodu, vlasnisť – trudiaščym”, “Zavodam – robotu, liudiam – zarplatu”.

Za slovamy našoho korespondenta, na terytoriji muzeju bula velyka kiĺkisť pravoochoronciv i bijciv Nacionaĺnoji hvardiji v zachysnomu obmundyruvanni.

V oblasnych centrach Ukrajiny na peršotravnevi akciji livych syl výšly po kiĺka desiatkiv liudej. U Charkovi oblasna vlada zaboronyla polityčni akciji 1 i 3 travnia.

Napad na anarchistiv

Tym časom, jak povidomylo “Hromadśke TB”, molodyky, jaki nazvalysia “avtonomnymy nacionalistamy”, napaly na hrupu anarchistiv, jaki povertalysia zi svoho mitynhu na Podoli v Kýevi.

Za informacijeju “Hromadśkoho”, blyźko 150 molodych liudej z anarchistśkych orhanizacij orhanizuvaly peršotravnevý marš na Kontraktovij plošči v Kýevi. Kolonu suprovodžuvaly blyźko 30 pravoochoronciv.

Osnovne haslo molodi – “Menše roboty, biĺše žyttia”.

Pizniše na hrupu anarchistiv, jaki povertalysia z mitynhu na Podoli, napala hrupa molodych liudej, jaki nazyvajuť sebe “avtonomni nacionalisty”.

“Hromadśke TB” peredaje, ščo milicija zatrymala trioch napadnykiv, odnak jich u miliciji vidbyly nevidomi liudy, jaki prýichaly na misce incydentu v avtomobili z naklejkoju na nomeri “Pravý sektor”.

Vidpovisty