Nepal hotový prýniaty ukrajinśký litak, ale vin ne može vyletity čerez nespravnisť

Vlada Nepalu dala zhodu na posadku ukrajinśkoho Il-76 dlia evakuaciji liudej v subotu o 4-j ranku v Katmandu. Pro ce povidomyv žurnalist Hromadśkoho Bohdan Kutiepov, jaký zaraz razom z komandoju Deržslužby z nadzvyčajnych sytuacij perebuvaje v Deli, zvidky i planujeťsia vylit na Katmandu.

Prote ukrajinśký bort maje technični nespravnosti – zlamavsia nasos odnijeji z turbin. Bez nioho litak ne zmože vyletity.

Holova Minoborony Stepan Poltorak u rozmovi z holovoju DSNS Zorianom Škiriakom povidomyv, ščo nasos bude vidpravleno z Kýeva 2 travnia Turećkymy avialinijamy v Deli. Remont zajme pevný čas.

Siohodni Škiriak razom z poslom Indiji samostijno vylitajuť v Katmandu, de na evakuaciju očikujuť 196 ukrajinciv.

Zaznačymo, kiĺkisť žertv zemletrusu v Nepali, ščo stavsia mynuloho tyžnia, dosiahlo 6204 osib, povidomyv nacionaĺný centr z nadzvyčajnych operacij krajiny. Stanom na śhodni čyslo poranenych dosiahlo 13 tysiač 932 osib.

Jak povidomlialosia, evakuacija ukrajinciv z Nepalu može vidbutysia ne raniše 3 travnia.

Nahadajemo, 25 kvitnia v Nepali vidbuvsia potužný zemletrus, u rezuĺtati jakoho, za poperednimy danymy, zahynuly ponad p’jať tysiač liudej. Krajina zaznala značnych rujnuvań. Za informacijeju OON, vid zemletrusu v Nepali postraždaly visim miĺjoniv osib.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty