"Miĺjonný turyst" rozkrytykuvala okupovaný Krym

Meškanka Sankt-Peterburha Taťjana Šubina, jaku okupacijna vlada Krymu oholosyla “miĺjonnym turystom” cioho lita, rozpovila pro svoji vražennia vid vidpočynku prorosijśkomu vydanniu “Krymskij tieliehraf”.

Za jiji slovamy, pid čas zaselennia v pansionat treba bulo zapovniuvaty kupu paperiv z anketamy i pytanniamy na zrazok «de praciujete i kym».

«Vrešti-rešt, my ž vidpočyvaty prýichaly, jaka riznycia! Pislia čotyrioch hodyn v avtobusi dumaješ, jak by švydše otrymaty nomer i prýniaty horyzontaĺne položennia. Vidrazu stvoriujeťsia vidčuttia, ščo ty ne hisť, jakomu radi, jakoho čekaly, a myša, jaka prav ne maje, i povynna pidkoriatysia zahaĺnomu rozporiadku i pravylam – ce najvažlyviše», – skazala vona.

Na jiji dumku, osnovnym nedolikom krymśkoho vidpočynku je absoliutno neadekvatni ciny, jak na spektakli «z nyźkym rivnem artystiv», tak i v kafe.

«Na žaĺ, zaraz pivostriv malo čym vidrizniajeťsia vid radianśkoho Krymu. Mene vezly, jak i vsich, chto pryletiv, u zahaĺnomu transferi, do pansionatu v Mischori. Perejizd zatrymavsia biĺš niž na čotyry hodyny. Možete ujavyty riveń nevdovolennia turystiv», – podilylasia Šubina.

Ne vidčula vona i svij osoblyvý status «miĺjonnoho turysta». Vydannia pyše, ščo Taťjana po prýizdi otrymala sertyfikat na bezkoštovni ekskursiji. Odnak taký podarunok jij zovsim ne znadobyvsia, adže vona prýichala z trioma diťmy, a sertyfikat daly tiĺky na odnu liudynu.

Jak povidomlialosia, ciohorič administratyvnu mežu miž Krymom ta Chersonščynoju peretnuly ponad miĺjon osib, odnak trafik pokazuje, ščo zrostannia bažajučych potrapyty do Krymu pislia nastannia kurortnoho sezonu ne zafiksovano, ščo svidčyť pro majže povnu vidsutnisť u Krymu turystiv z Ukrajiny, jaki raniše skladaly biĺšisť na pivostrovi.

Vidpovisty