Uriad vidkryv dostup do informaciji pro majno deržslužbovciv

U seredu, 30 veresnia, Kabmin prýniav dekiĺka postanov ščodo vidkryttia dostupu do zemeĺnych i majnovych rejestriv. Zokrema, uchvalena postanova uriadu, zhidno z jakoju hromadiany Ukrajiny zmožuť perehliadaty, kopijuvaty ta rozdrukovuvaty informaciju pro sub’jektiv rečovych prav, zanesenych do Deržzemkadastru. Pro ce povidomliajeťsia na uriadovomu portali.

U Kabmini nahološujuť, ščo na oficijnomu sajti Deržheokadastru buduť opryliudneni vsi dani pro sub’jektiv rečovych prav, vnesenych do Deržavnoho zemeĺnoho kadastru. Razom z tym, vsich vlasnykiv zemeĺnych dilianok buduť povidomliaty, chto zapytuje informaciju pro nych. Ce rišennia, za slovamy uriadovciv, zabezpečyť dotrymannia zakonnych prav ta interesiv hromadian na otrymannia informaciji.

Okrim toho, bude rozšyreno dostup hromadian do rejestriv, jaki operujuťsia Ministerstvom justyciji. Ukrajinci zmožuť otrymuvaty informaciju ščodo majna za prizvyščem buď-jakoji osoby, nasampered dana iniciatyva spriamovana na vidkryttia danych pro vlasnisť deržavnych službovciv.

«Hromadiany zmožuť diznatysia, jaka v deržslužbovciv je neruchomisť. Ce dodatkový antykorupcijný kontroĺ. Vodnočas – ce oznaka prozorosti i vidkrytosti nynišnioji vlady i toho, ščo my vidkryti do spilkuvannia z hromadianśkym suspiĺstvom», – naholosyly v uriadi.

Vidpovisty