Ukrajinci Čechiji prosiať Tymošenko prypynyty holoduvannia

“My rozumijemo suť samopožertvy Juliji Tymošenko, ce vyklyk vladi, zvernennia do vsioho liudstva z pryvodu vstanovlennia dyktatury v Ukrajini. Absoliutno neliudśkoju je zastosovana vladoju praktyka fizyčnoho znuščannia nad Julijeju Tymošenko. Ce typovi zamašky časiv stalinśkoho režymu v najbiĺš hipertrofovanij formi – znuščannia nad žinkoju”, ideťsia v lysti.

Joho avtory zajavliajuť, ščo period demokratyčnoho rozvytku deržavy, rozpočatý pislia peremohy Pomarančevoji revoliuciji, zaveršeno. Na jichniu dumku, v daný čas rozpočalasia druha chvylia polityčnych represij z boku teperišnioji vlady. Vse ce vidbuvajeťsia na tli povnoho ihnoruvannia vladoju pozyciji jevropejśkych instytucij.

“Beručy do uvahy vykladene, zvertajemosia do lidera opozyciji… z prochanniam prypynyty holoduvannia. Vaše žyttia naležyť ne Vam – vono naležyť Ukrajini, naležyť tym 11 miĺjonam ukrajinciv, chto chotiv bačyty Vas prezydentom Ukrajiny i bačyť Vas na čoli Deržavy Ukrajina v nedalekomu majbutniomu”, – zajavyly ukrajinci Čechiji.

Aktyvisty takož napravyly zvernennia do Jevroparlamentu, PARIE, parlamentiv krajin JES z prochanniam dopomohty Ukrajini v boroťbi za demokratiju i jevropejśký vybir.

Sered pidpysantiv lysta Ukrajinśka Jevropejśka Perspektyva, Ukrajinśka iniciatyva v Čeśkij Respublici, Ob’jednannia ukrajinok v Čechiji, “Ukrhazeta”, “Ukrajinśký žurnal” Ukrajinśka subotnia škola v Čechiji “Erudyt”.

Jak povidomlialoś, 20 kvitnia Tymošenko, ščo vidbuvaje pokarannia v Kačanivśkij vypravnij koloniji №54 (Charkiv), oholosyla holoduvannia na znak protestu proty polityčnoji sytuaciji v Ukrajini.

Nahadajemo, ce stalosia pislia toho jak z’javylasia informacija pro jiji pobyttia pid čas perevezennia z koloniji do likarni.

Vidpovisty