Nacbank ne proty drukuvaty hroši dlia inšych krajin

«U nas bula praktyka, koly my vyhotovlialy banknotný papir dlia Indiji», – skazala Ryčakovśka.

Za jiji slovamy, NBU brav učasť i v inšych tenderach na nadannia posluh iz zabezpečennia pevnoho etapu procesu vyhotovlennia hotivky. Ale staty v nych peremožcem dovoli skladno, oskiĺky konkurencija sered banknotno-monetnych dvoriv nadzvyčajno vysoka.

V NBU vpevneni, ščo technične zabezpečennia j inši skladovi, neobchidni dlia vyhotovlennia hotivky, v Ukrajini perebuvajuť na vysokomu rivni.

«My vže možemo sobi dozvolyty braty učasť u takych tenderach», – skazala Ryčakovśka.

Pry ciomu vona naholosyla, ščo v Ukrajini z počatku potočnoho roku, porivniano z vidpovidnym periodom 2011 roku, zafiksovano znyžennia obsiahu hotivky v obihu na 2,2%, ščo vidbuloś u zv’jazku zi stabilizacijeju ekonomičnoji sytuaciji v krajini.

Čytajte takož: Recesija v Ukrajini: vže počalasia čy šče tryvaje

U Nacbanku vkazujuť na te, ščo v pislia kryzovych 2009-2010  rokiv  zrostannia hotivky v obihu stanovylo ponad 17%.

Cia tendencija sposterihalasia ne lyše v Ukrajini, a j v inšych krajinach  z rozvynenoju rynkovoju ekonomikoju. Pryčynoju buly nehatyvni nastroji v kryzový period, koly «hotivka» mala biĺšu perevahu, niž hroši na rachunkach v bezhotivkovij formi.

U zv’jazku zi skoročenniam hotivky v obihu, za slovamy Ryčakovśkoji, NBU na potočný rik znyzyv plany z vyrobnyctva banknot hryvni.

Čytajte takož: Iliuzija makroekonomičnoji stabiĺnosti

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty