Advokaty "dnipropetrovśkych terorystiv" sumnivajuťsia v polityčnomu pidgrunti dij pidzachysnych

Za joho slovamy, polityčnu skladovu v spravi možna vstanovyty na pidstavi lystiv, nadislanych pidsudnymy do orhaniv deržavnoji vlady, i sms-povidomleń.  «Vony vymahaly hrošej. Ce ne polityka. Jakby vony vymahaly vypustyty na svobodu jakohoś polityčnoho dijača i pohrožuvaly vybuchamy, todi ce buv by terorystyčný akt», – skazav  Šyškin.

Vin vidznačyv, ščo povnistiu metu i motyvy zločynu možna bude vyvčyty lyše pid čas sudovoho slidstva.

Advokat ne vykliučaje, ščo protokoly dopytiv, jaki liahly v osnovu obvynuvaĺnoho vysnovku, mohly buty skladeni pid tyskom na pidsudnych.

Krim toho, za slovamy advokata Vitalija Pohosiana, obvynuvačeni Viktor Sukačov i Vitalij Fedoriak raniše zajavlialy, ščo na nych čynyťsia moraĺný tysk. Za joho slovamy, u vsich protokolach  Sukačov i  Fedoriak stverdžujuť, ščo rešta dvoje pidsudnych Dmytro Reva i Lev Prosvirnin do cioho zločynu ne majuť žodnoho stosunku.

Na dumku advokativ, deržavne zvynuvačennia namahajeťsia štučno zv’jazaty vsich čotyrioch pidsudnych miž soboju v hrupu.

Nahadajemo, 29 lystopada v Industriaĺnomu rajonnomu sudi Dnipropetrovśka rozpočaly  začytuvaty obvynuvaĺný vysnovok, v jakomu vkazano, ščo Viktor Sukačov ta Vitalij  Fedoriak z veresnia 2010 roku dijaly z metoju pryvernennia uvahy hromadśkosti do svojich polityčnych i inšych pohliadiv, ščo stosujuťsia zminy isnujučoho v Ukrajina polityčnoho ladu i reformuvannia pravoochoronnoji systemy, vymahaly skasuvannia provedennia Jevro-2012 v Ukrajini  ta vyplaty hrošovych koštiv. 

Zokrema, za versijeju obvynuvačennia, pislia teraktu  u Dnipropetrovśku 27 kvitnia vony vymahaly  $ 4,5 mln.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 4]

Vidpovisty