Prokuror zapevniaje, ščo "dnipropetrovśki terorysty" vybuchamy protestuvaly proty Tymošenko, Janukovyča i Ukrajiny

Za joho slovamy, pidsudni vystupaly proty polityčnoho ladu v Ukrajini, a takož proty vydilennia velykych koštiv z deržavnoho biudžetu na provedennia čempionatu Jevropy z futbolu. “Pro ce vony hovoryly neodnorazovo v chodi dosudovoho slidstva. Vony zaperečuvaly proty provedennia Jevro-2012, a takož vytrat, vydilenych z deržavnoho biudžetu na provedennia čempionatu. Pidsudni protestuvaly proty mist, v jakych povynen provodytysia čempionat, tomu miscia teraktiv buly nevypadkovymy”, – skazav  Dachno.

Za joho slovamy, pro pryčyny teraktiv svidčyť i povidomlennia, zalyšene obvynuvačenymy v Interneti: “My proty Tymošenko i Janukovyča, my proty krajiny Ukrajina, jak vona je. Teper my povnistiu hotovi do Jevro”.

Dachno naholosyv, ščo zvynuvačennia maje v rozporiadženni vyčerpni dokazy provyny “dnipropetrovśkych terorystiv”, jaki buly zibrani u vidpovidnosti z usima zakonodavčymy normamy.

Nahadajemo, 29 lystopada v Industriaĺnomu rajonnomu sudi Dnipropetrovśka rozpočaly  začytuvaty obvynuvaĺný vysnovok, v jakomu vkazano, ščo Viktor Sukačov ta Vitalij  Fedoriak z veresnia 2010 roku dijaly z metoju pryvernennia uvahy hromadśkosti do svojich polityčnych i inšych pohliadiv, ščo stosujuťsia zminy isnujučoho v Ukrajina polityčnoho ladu i reformuvannia pravoochoronnoji systemy, vymahaly skasuvannia provedennia Jevro-2012 v Ukrajini  ta vyplaty hrošovych koštiv. 

Zokrema, za versijeju obvynuvačennia, pislia teraktu  u Dnipropetrovśku 27 kvitnia vony vymahaly  $ 4,5 mln.

Storona zvynuvačennia prodovžyť opryliudnennia obvynuvaĺnoho vysnovku  4 hrudnia.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 4]

Vidpovisty