ZMI: Rosija napravyla do Syriji tretij desantný korabeĺ

“Velyký desantný korabeĺ (VDK) “Novočerkassk”, ščo výšov naperedodni z Novorosijśka, 31 hrudnia, jak planujeťsia, projde protoky Bosfor i Dardanelly ta uvijde v Ehejśke more. Na bortu “Novočerkasska” – pidrozdil morśkoji pichoty i dekiĺka odynyć vijśkovoji techniky. U peršij dekadi sičnia “Novočerkassk” v suprovodi odnoho z bojovych korabliv Čornomorśkoho flotu prybude v punkt materiaĺno-techničnoho zabezpečennia VMF Rosiji v syrijśkomu portu Tartus”, – skazav spivrozmovnyk ahentstva.

Vin nahadav, ščo šče dva korabli – “Azov” ta “Nykolaj Fyĺčenkov”, – 28 hrudnia projšly Prolyvnu zonu i v Ehejśkomu mori prýednalysia do zahonu korabliv ČF.

Z cioho rajonu rosijśki desantni korabli z morśkoju pichotoju i vijśkovoju technikoju na bortu v suprovodi hvardijśkoho raketnoho krejsera “Moskva” vidpravylysia v Tartus, kudy majuť prybuty najblyžčymy dniamy.

“Takym čynom, VDK “Novočerkassk” stav tretim za rachunkom desantnym korablem ČF, jaký v sični zajde v syrijśký Tartus”, – pidsumuvalo džerelo v Henštabi.

Jak vidomo, Rosija posyliuje hrupu korabliv u schidnij častyni Seredzemnoho moria. Bilia berehiv Syriji rosijśki moriaky proveduť navčannia z protypovitrianoji, protykorabeĺnoji i protyčovnovoji oborony.

Nahadajemo, u serpni Rosija vystupyla na zachyst vlady Syriji vid zahrozy mižnarodnoho vtručannia.

Rosija vvažajeťsia odnym iz nečyslennych nyni sojuznykiv vlady avtorytarnoho prezydenta Syriji Bašara aĺ-Asada, choča j zaperečuje ce.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 5]

Vidpovisty