Svit zustričaje Nový rik (FOTO) (VIDEO) (Onovleno)

Uslid za Kiribati, ostrovom Rizdva i Samoa Nový rik počaly sviatkuvaty i v Novij Zelandiji. Sviatkuvannia tut počalosia o peršij dnia za Kýevom.

Vže zustrily Nový 2013-j rik v Avstraliji. Ceremonija zustriči Novoho 2013-ho roku vidbuvalasia na Sidnejśkomu mosti z fejerverkamy i muzykoju. Ostanni sekundy staroho 2012 roku vidrachuvala v Sidneji vidoma avstralijśka spivačka j avtorka Kajli Minoug.

Konkurentamy sidnejśkoho stanuť pirotechnični šou j koncerty v Pekini ta Rio-de-Žanejro, bilia vysotnoji budivli hoteliu «Burdž Chalifa» v Dubaji, na Krasnij plošči v Moskvi j inšych velykych mistach.

Vperše za ostanni desiatylittia z fejerverkamy vidsviatkuje Nový rik Birma (takož vidoma jak M’janma). Vlada zaprosyla hromadian na sviatkuvannia do stolyci Ranhuna. Tut takož obiciajuť svitlove šou j uročystosti. Raniše hromadśki zibrannia na vulyciach buly zaboroneni u Birmi.

Kytaj iz Novym 2013 rokom pryvitav prezydent Chu Czińtao. U svojemu novoričnomu zvernenni kytajśký lider vidznačyv namiry vlady prodovžuvaty reformy v deržavi, na ščo napravleni j zminy v kerivnyctvi krajiny. Zokrema, Chu Czińtao skazav: «Zvidsy, z Pekina, ja bažaju Vam vsim ščastia, myru i micnoho zdorov’ja u Novomu roci!».

U Rosiji peršymy vidznačaty sviato staly žyteli Kamčatky. Odnak, misceva vlada, zokrema, Petropavlovśka-Kamčatśkoho, skasuvala novorični huliannia u centri mista i fejerverky čerez škvaĺný viter i syĺný snihopad.

V interneti vže rozpovsiudyly novorične zvernennia rosijśkoho prezydenta Vladimira Putina, jaký, vitajučy rosijan, pobažav jim v usiomu spyratysia na svoji syly, ale j ne zabuvaty pro čudo, jake “inodi trapliajeťsia”.

U Rio, jak očikujeťsia, sviatkuvaty Nový rik, na znamenytý pliaž Kopakobana výduť blyźko dvoch miĺjoniv liudej.

U Ńju-Jorku osnovne sviato projde na Tajms-skver. Joho kuĺminacijeju stane tradycijna ceremonija – zvorotný vidlik i padinnia kuli.

Nahadajemo, u Kýevi na Majdani Nezaležnosti sviatkove dijstvo z nahody zustriči Novoho 2013 roku rozpočneťsia o 21:00. Vono tryvatyme do 2-ji hodyni noči.

Kýivśke metro u novoričnu nič praciuvatyme do 4:30 ranku.

Vidpovisty