Ekspert: likuvannia Tymošenko za kordonom može tymčasovo pom’jakšyty stavlennia Jevropy do Ukrajiny

Za joho slovamy, perš za vse ce pytannia stanu zdorov’ja Tymošenko.

«Polityčna dociĺnisť – na druhomu plani», – dodav vin.

Druhý aspektom u ciomu pytanni Jakymenko nazyvaje novi zvynuvačennia Tymošenko, jaki «ne možuť ne vplyvaty na ciu sytuaciju».

«A takož ce (likuvannia Tymošenko za kordonom – Red.) je takož odnijeju z duže važlyvych aĺternatyv dlia choča by tymčasovoho pom’jakšennia hostroty zovnišniopolityčnoho pytannia. Ale dijsno čy bude ce možlyvo? Na mij pohliad, v cij sytuaciji v mene je duže velyký skepsys stosovno toho, ščo vzahali ce bude zrobleno», – zauvažyv vin.

Jakymenko vvažaje, ščo Jevropa pom’jakšyť svoje stavlennia do Ukrajiny u vypadku likuvannia Tymošenko za kordonom.

«Dumaju, ščo tak… Dlia Zachodu važlyvo komentuvaty jakiś kroky, jaki by vidpovidaly vymoham, ščo cia problema maje buty vyrišena. Pevni žesty dobroji voli majuť buty z boku ukrajinśkoji vlady. Do toho, ščob ci vidnosyny dijšly točky zamerzannia. Tomu zvyčajno buď-ščo v ciomu konteksti malo by buty pevnymy pozytyvnymy choča by syhnalamy», – dodaje vin.

Nahadajemo, opozycija zajavyla, ščo napoliahatyme na likuvanni Juliji Tymošenko za kordon.

Jak vidomo, kerivnyky Ukrajiny i predstavnyky pravoochoronnych orhaniv neodnorazovo zajavlialy, ščo ukrajinśke zakonodavstvo ne dozvoliaje likuvaty uv’jaznenych zakordonom.

Pry ciomu zachysnyk Tymošenko Serhij Vlasenko zajavliav, ščo dlia napravlennia eks-prem’jera na likuvannia v inozemnu kliniku ne potribno vnosyty zminy v zakonodavstvo.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 4]

Vidpovisty