U Rosiji vvažajuť sytuaciju v UPC MP "suto vnutrišnioju spravoju RPC"

Jak pyše “KommersantЪ-Ukrayna“, tak Frolov prokomentuvav zajavu hlavy UPU KP patriarcha Filareta ščodo zahrozy vnesennia zminy v strukturu UPC MP, ščo značno skorotyť jiji samostijnisť.

“Same tomu centralizacija (UPC MP – Red.) i rivniannia na RPC dijsno neobchidni. Ta j vzahali – ukrajinśki spravy je suto vnutrišnioju spravoju RPC, i vtručannia rozkoĺnykiv z UPC KP neprypustymo, choča jakščo vony tak bojaťsia stvorennia mytropolyčych okruhiv, to do cijeji ideji varto postavytysia uvažniše”, – zajavyv Frolov.

Jak povidomlialoś, v UPC MP vvažajuť zajavu Filareta informacijný vykydom “z boku liudej, jaki ne majuť nijakoho vidnošennia do prýniattia rišeń v RPC i UPC MP”.

Nahadajemo, neščodavno patriarch Filaret opryliudnyv zverennia v jakomu  jšlosia, ščo najblyžčym časom UPC MP može vtratyty samostijnisť. Zokrema, na archijerejśkomu sobori RPC, zaplanovanomu na 2-5 liutoho, pid pryvodom pryvedennia statutu UPC u vidpovidnisť z statutom RPC planujeťsia prýniaty rišennia pro stovrennia mytropolyčych okruhiv, jaki formaĺno buduť pidporiadkovani Kýivśkoji mytropoliji, ale, po suti –  upravliatymuťsia z Moskvy. Takym čynom roĺ synodu i predstojatelia UPC MP zvedeťsia do dekoratyvnoji.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty