U Svitovomu banku vvažajuť, ščo piĺhy dlia okremych investoriv možuť svidčyty pro neprozorisť spivpraci

“My proty takych preferenciji. Jakščo vony nadajuťsia, to ce označaje, ščo vidsutni sprýatlyvi umovy dlia vsich”, – zauvažyv Osavoliuk v interv’ju Deutsche Welle.

Za joho slovamy, piĺhy vbyvajuť konkurenciju na rynku.

Jakščo preferenciji isnujuť, to očevydno, ščo systema spivpraci z investoramy neprozora, kaže predstavnyk IFC. I zamisť toho, ščob unykaty cioho, ukrajinśka vlada inicijuje uchvalennia zakoniv pro industriaĺni parky ta priorytetni sfery investuvannia.

“Nema potreby nadavaty pravo okremym čynovnykam vyznačaty, jaki sfery je priorytetnymy, a varto sproščuvaty umovy vedennia biznesu dlia vsich”, – vpevnený Osavoliuk.

Posylajučyś na doslidžennia Svitovoho banku, ekspert zauvažyv, ščo podatkovi piĺhy zovsim ne pryzvodiať do zbiĺšennia investycij v krajini.

Nahadajemo, 24 sičnia u Davosi a učastiu prezydenta Viktora Janukovyča bulo pidpysano uhodu miž kompanijeju Shell i “Nadra Juzivśka” pro rozpodil produkciji vid vydobutku slancevoho hazu na Juzivśkij dilianci v Charkivśkij i Donećkij oblastiach.

Zhidno z uhodoju miž Shell i «Nadra Juzivśka» zviĺniajuťsia vid splaty absoliutnoji biĺšosti podatkiv i zboriv. Peredbačeni sankciji do deržavy u razi nesvoječasnoho povernennia PDV. Na investoriv proektu ne pošyriujeťsia dija buď-jakych normatyvnych dokumentiv ukrajinśkoho uriadu, orhaniv miscevoho samovriaduvannia, jakščo vony obmežujuť prava investora.

Krim toho, odnym iz partneriv vydobutku hazu bude malovidoma firma «SPK-heoservis», jaku pov’jazujuť z interesamy «Sim’ji».

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty