Benedykt XVI zalyšyv Vatykan

Poproščatysia z pontyfikom, jaký stav peršym v sučasnij istoriji hlavoju Rymśko-katolyćkoji cerkvy, jaký zriksia Apostoĺśkoho prestolu, prýšly sotni virujučych. Z Apostoĺśkoho palacu  Benedykt XVI výšov u bilomu odiazi pid oplesky.

Vin takož napysav svoje ostannie u ciomu statusi povidomlennia v mikroblozi Twitter.

“Spasybi vam za vašu liubov i pidtrymku. I chaj zavždy z vamy bude blahodať vid toho, ščo Chrystos je u vašomu žytti”, – napysav vin anhlijśkoju nezadovho do toho, jak pokynuv Apostoĺśký palac.

Zhidno z cerkovnoju tradycijeju, kardynal-kamerlenho Katolyćkoji cerkvy Tarčizio Bertone, jaký bude administratyvno keruvaty spravamy Sviatoho prestolu do obrannia novoho Papy Rymśkoho, v prysutnosti inšych kardynaliv zrobyť proceduru anuliuvannia svyncevoju Pečatky ta tak zvanoho persnia Rybaka, ščo naležaly Benedyktu XVI, ščob vykliučyty možlyvisť faĺsyfikaciji dokumentiv v period vyboriv novoho Papy.

Jak vidomo, siohodni o 21:00 za Kýevom Benedykt XVI vidrečeťsia vid prestolu. Vin žytyme spočatku v litnij rezydenciji pontyfikiv Kasteĺ Handoĺfo, a potim – u monastyri na terytoriji Vatykanu.

Jak povidomlialoś, 24 liutoho Benedykt XVI v ostannij raz zvernuvsia z vikna svoho robočoho kabinetu do tysiač virujučych, jaki povnistiu zapovnyly plošču Sviatoho Petra u Vatykani, z tradycijnoju nediĺnoju propoviddiu Angelus.

Nahadajemo, 11 liutoho 86-ričný Benedykt XVI zajavyv pro namir vidrektysia vid prestolu čerez stan zdorov’ja.

Nastupnyk Benedykta XVI, jmovirno, stane vidomý vže do kincia bereznia.

Jak pyšuť ZMI, favorytamy sered pretendentiv na posadu hlavy katolyćkoji cerkvy je kardynaly z Hondurasu, Kanady, Italiji, Hany ta Niheriji.

Čytajte takož: Papa jde

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 5]

Vidpovisty