Francuźki vijśkovi zalyšajuťsia v Mali do lypnia

Pokynuvšy velyki mista, bojovyky počaly vykorystovuvaty v Mali novu taktyku, jaka vkliučaje minuvannia dorih i napady smertnykiv. U ciomu roci žertvamy dekiĺkoch teraktiv v krajini staly pryblyzno 10 osib. Takož v liutomu dviči vidbuvalysia zbrojni zitknennia miž sylovykamy i ekstremistamy, ščo vderlysia v misto Hao.

Predstavnyk francuźkoho Henštabu polkovnyk Ťjerri Burkchard v četver povidomyv, ščo sylovyky narazi provodiať operaciju zi znyščennia bojovykiv v rajoni mista Tessalit. Za joho slovamy, ekstremisty ne majuť namiru prypyniaty opir najblyžčym časom.

“Vony zakripylysia v rehioni, jaký znajuť duže dobre”, zajnialy dobre pidhotovleni pozyciji, i “zabezpečeni zbrojeju i prodovoĺstvom”, povidomyv polkovnyk.

Jak vidomo, sytuacija v Mali zahostrylasia naprykinci mynuloho roku – bojovyky ekstremistśkych uhrupovań počaly atakuvaty pozyciji uriadovych vijśk v centraĺnij častyni krajiny.

Francuźka operacija v Mali, ščo otrymala nazvu “Serval”, počalasia 11 sičnia potočnoho roku. Za danymy ministerstva oborony Franciji, na terytoriji Mali perebuvajuť pryblyzno čotyry tysiači francuźkych vijśkovych. V operaciji takož beruť učasť vijśkovoslužbovci krajin-členiv EKOVAS.

Zhodom ZMI z posylanniam na hlavu francuźkoho MZS Loran Fabius povidomyly, ščo francuźki vijśkovoslužbovci, ščo beruť učasť v operaciji proty bojovykiv-islamistiv v Mali, počnuť pokydaty terytoriju krajiny v berezni

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 4]

Vidpovisty