Mytný sojuz pohrožuje Ukrajini zachysnymy dijamy

“Tut je jurydyčný aspekt i ekonomičný. Z jurydyčnoji točky zoru nijakych problem nemaje v isnuvanni dvoch zon viĺnoji torhivli. U nas je nyzka krajin, v jakych ne te ščo dvi, a kiĺka desiatkiv uhod pro viĺnu torhivliu”, – zajavyv Sliepniev.

Vin takož zaznačyv, ščo pytannia vidnosyn miž Rosijeju ta Ukrajinoju dosyť serjozno obhovoriuvalosia v moment ukladannia uhody pro viĺnu torhivliu v SND.

“Tut jedyne, ščo može vynyknuty – ce u vypadku, jakščo ukrajinśka učasť v ZVT z inšym velykym partnerom (JES, može, v majbutniomu Kytaj čy šče chtoś) istotnym čynom nehatyvno vplyvatyme na vyrobnykiv Mytnoho sojuzu, to v ciomu vypadku Mytný sojuz maje možlyvisť zastosuvaty vidpovidni zachysni zachody “, – skazav vin.

Ministr utočnyv, ščo v dohovori pro zonu viĺnoji torhivli taka možlyvisť propysana i ukrajinśka storona pro ce “prekrasno znaje”.

“Ščodo ukladennia uhody pro viĺnu torhivliu, to tut kožna storona povynna zvažuvaty dlia sebe efekty vid cioho polityčnoho kroku, jak ce bude vplyvaty na jiji vnutrišnie vyrobnyctvo, torhiveĺnu sferu, zokrema z inšymy partneramy”, – reziumuvav Sliepniev.

Nahadajemo, 19 liutoho Ĺvivśka oblasna rada zvernulasia do Heneraĺnoji prokuratury ta Služby bezpeky ukrajiny z vymohoju zaboronyty polityčnu reklamu Mytnoho sojuzu v Ukrajini jak taku, ščo nosyť antyderžavný charakter.

Jak vidomo, naprykinci sičnia ponad dvi sotni vydatnych ukrajinciv zvernulyś do prezydenta Viktora Janukovyča z vymohoju zupynyty proces vchodžennia Ukrajiny do Mytnoho Sojuzu ta vnesennia zmin do Konstytuciji Ukrajiny.

Eksperty vvažajuť, ščo pytannia prýednannia do Mytnoho sojuzu ne je ekonomičnym, a suto polityčne, tož ti, chto rozpovidajuť, ščo ce pytannia čystoji ekonomiky – hovoriať nepravdu.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty