Ditej soratnyka Mubaraka ne vypustyly z Jehyptu

Dońky ostannioho vice-prezydenta pry eks-prezydentovi Chosni Mubaraku – Dalija i Rańjan Sulejman – buly zupyneni na mytnyci, i pislia perevirky dokumentiv jim bulo vidmovleno u posadci v litak, ščo vylitav do Velykobrytaniji.

Predstavnyky MVS pojasnyly, ščo jichni imena vneseni do spyskiv osib, jakym zaboronený výizd z krajiny za rišenniam antykorupcijnoho komitetu Jehyptu.

Razom z tym, jak z’jasuvalosia pid čas perevirky, im’ja jich materi, jaka takož mala namir vyletity do Londona, v “čorný spysok” komitetu ne vneseno, i jij nijakych pretenzij vysunuto ne bulo.

Jak vidomo, kolyšnij vice-prezydent Jehyptu Omar Sulejman  pomer na 76-mu roci žyttia v odnij z likareń SŠA v lypni 2012 roku.

Z 1993 roku vin očoliuvav Službu zahaĺnoji rozvidky krajiny. U dni jehypetśkoji revoliuciji na počatku 2011 roku Mubarak pryznačyv Sulejmana na post vice-prezydenta, jaký zalyšavsia vakantnym majže 30 rokiv.

Odna z dočok Sulejmana zamižnia za biznesmenom, jaký mav priami dilovi kontakty z jehypetśkym miĺjarderom i osobystym druhom Mubaraka – Chusejnom Salemom. V daný čas Salem znachodyťsia na terytoriji Ispaniji, a Kajir poky bezuspišno namahajeťsia domohtysia vid Madryda rišennia pro joho ekstradyciju na baťkivščynu.

U Jehypti Chusejn Salem buv zaočno zasudžený do 15 rokiv v’jaznyci za zvynuvačenniamy u finansovych zlovžyvanniach i nanesenni zbytku vyščym interesam krajiny pry ukladanni kontraktiv na postavku pryrodnoho hazu do Izrajiliu.

U 2012 roci kolyšnioho prezydenta Jehyptu Chosni Mubaraka zasudyly do dovičnoho uv’jaznennia.

Vidpovisty