Bahati vkladnyky kiprśkych bankiv možuť vtratyty do 60% zaoščadžeń

Zhidno z oficijnoju informacijeju Centraĺnyoho banku Kipru, 37,5% koštiv z peršych €100 tys. buduť konvertovani v akciji banku, šo strimko vtračajuť u cini.

Šče 22,5% buduť perevedeni v osoblyvý fond, na nych ne buduť narachovuvatysia vidsotky, i v majbutniomu vony takož možuť buty spysani.

Na reštu – 40% koštiv – vidsotky narachovuvatysia buduť, ale tiĺky u razi pozytyvnych rezuĺtativ roboty banku.

Iz zajavy ministerstva finansiv Kipru takož vyplyvaje, ščo vlasnyky velykych vkladiv u likvidovanomu druhomu za velyčynoju komercijnomu bankovi krajiny – Kiprśkomu narodnomu bankovi – možuť zitknutysia naviť iz biĺšymy vtratamy, niž klijenty Bank of Cyprus.

Ci detali uhody z JES i Mižnarodnym valiutnym fondom do suboty zalyšalysia nevidomymy.

U p’jatnyciu prezydent Kipru Nikos Anastasiadis zajavyv, ščo Nikosiji poky vdajeťsia strymuvaty zahrozu bankrutstva i ščo krajina ne maje namiru vychodyty z jevrozony v zv’jazku z nynišnioju bankivśkoju kryzoju.

Jak povidomlialoś, 28 bereznia, u stolyci Kipru Nikosiji liudy výšly na demonstraciju proty uchvalennia uriadom krajiny antykryzovych zachodiv. U toj že deń kiprśki banky vidkrylysia dlia klijentiv – vperše za dva tyžni. Do nych vyšykuvalysia čerhy z bažajučych otrymaty dostup do svojich hrošej, prote nastrij buv v osnovnomu spokijne. Nastupnoho dnia banky vidnovyly robotu v zvyčajnomu režymi, i povidomlennia pro čerhy perestaly nadchodyty.

Nahadajemo, u Briusseli bula dosiahnuta uhoda z Jevrosojuzom i Mižnarodnym valiutnym fondom pro nadannia Kipru  dopomohy v 10 mlrd jevro. V mežach uhody Kipr  pohodyvsia z provedenniam žorstkoji restrukturyzaciji najbiĺšoho v krajini Banku Kipru ta likvidacijeju druhoho za velyčynoju Kiprśkoho narodnoho banku.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 5]

Vidpovisty