Kipr planuje rozprodaty dočirni struktury svojich bankiv v Rosiji ta Ukrajini

Vin pojasnyv, ščo mova jde pro bankivśki struktury v Rosiji, Ukrajini, Rumuniji, Serbiji ta v nyzci inšych krajin.

Za slovamy Sarrisa, Kipr bude zvertatysia do novych rynkiv, takych jak Kytaj i deržavy arabśkoho svitu. Vin takož zajavyv, ščo, nezvažajučy na “hirkotu, jaku vyklykaly v Rosiji podiji na ostrovi”, kiprśko-rosijśki vidnosyny “zalyšajuťsia chorošymy”.

Vyslovliuvannia ministra prozvučaly v deń, koly buly opublikovani parametry uhody centrobanku i minfinu Kipru z “trijkoju” mižnarodnych kredytoriv (Jevrokomisija, Jevropejśký centraĺný bank i Mižnarodný valiutný fond) pro restrukturyzaciju Banku Kipru ta likvidaciju Kiprśkoho narodnoho banku.

Sarris zaznačyv, ščo finansový sektor Kipru i joho roĺ jak mižnarodnoho dilovoho centru skorotyťsia.

Syĺný udar, skazav vin, nanesený audytorśkym i jurydyčnym firmam, ščo praciujuť u sferi finansovych posluh.

Tym ne menš, vin vyslovyv nadiju na te, ščo “dosyť bahato mižnarodnych kompanij, v tomu čysli novych, poverneťsia na Kipr pislia toho, jak mynuť važki časy”.

Jak povidomlialoś, kryza na Kipri sprovokuvala vidtik kapitaliv z Rosiji zi švydkistiu $290 mln na tyždeń.

Jak povidomlialoś, 28 bereznia, u stolyci Kipru Nikosiji liudy výšly na demonstraciju proty uchvalennia uriadom krajiny antykryzovych zachodiv. U toj že deń kiprśki banky vidkrylysia dlia klijentiv – vperše za dva tyžni.

Nahadajemo, u Briusseli bula dosiahnuta uhoda z Jevrosojuzom i Mižnarodnym valiutnym fondom pro nadannia Kipru  dopomohy v 10 mlrd jevro. V mežach uhody Kipr  pohodyvsia z provedenniam žorstkoji restrukturyzaciji najbiĺšoho v krajini Banku Kipru ta likvidacijeju druhoho za velyčynoju Kiprśkoho narodnoho banku.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 5]

Vidpovisty