Prysiažniuk pochvalyvsia zrostanniam tovaroobihu z JES

Za slovamy Prysiažniuka, tiĺky za peršý kvartal potočnoho roku tovaroobih miž Ukrajinoju ta krajinamy JES zbiĺšyvsia na 46% i dosiah 2,5 miĺjarda dolariv.

“Dlia ahrarnoho sektora zustrič z jevrokomisarom z ahrarnoho sektoru duže važlyva. My obhovoryly i vyrišyly riad niuansiv i prýšly do vysnovku, ščo pytań, jaki zavažaly b pidpysaty uhody pro ZVT ta Asociaciju z JES v ahrarnomu sektori, ni z boku Ukrajiny, ni z boku JES nemaje. Tobto ahrarný sektor zrobyv vse dlia toho, ščob ci dva dokumenty buly pidpysani “, – zaznačyv vin.

Za slovamy Prysiažniuka, JES, u svoju čerhu, sprýav vychodu produkciji vitčyznianoho ahrosektoru na jevropejśký rynok. Ščo ž do rozvytku siĺśkych terytorij, to Ukrajina otrymala možlyvisť prýednatysia do Prohramy jevropejśkoho susidstva po siĺśkomu hospodarstvu i rozvytku siĺśkych terytorij ENPARD.

“My vkliučajemosia v prohramu, isnujuču v Jevropejśkomu sojuzi, – ce prohrama ENPARD, ščo peredbačaje rozvytok siĺśkych terytorij i kooperatyviv na seli. U Jevropi cia prohrama vže dala svoji rezuĺtaty. Jevropa vže vidpraciuvala prohramu, jaka peredbačaje techničnu, finansovu dopomohu dlia stvorennia kooperatyviv. A nam, pislia toho jak my likviduvaly kolhospy, potribno zaproponuvaty efektyvnu formu hospodariuvannia na seli “, – dodav Prysiažniuk.

Nahadajemo, raniše radnyk prezydenta Rosiji Sierhiej Hlaźjev zajavyv, ščo pidpysannia Uhody pro zonu viĺnoji torhivli z Jevropejśkym sojuzom zakryvaje možlyvisť učasti Ukrajiny v Mytnomu sojuzi z Rosijeju, Bilorussiu i Kazachstanom.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty