Klymenko zibravsia do Briusseliu hovoryty pro ofšory

Jak pyše vydannia, za pidsumkamy zasidannia JES hlavy deržav i uriadiv krajin JES uchvalyly rišennia “pryskoryty robotu u sferi boroťby z podatkovym šachrajstvom, uchylenniam vid splaty podatkiv i zrostajučym podatkovym planuvanniam”, oskiĺky vono “nabuvaje vkraj važlyvoho značennia dlia polityčnoji ta sociaĺnoji pidtrymky biudžetnoji konsolidaciji”.

Zokrema, jak svidčyť pidsumkova deklaracija, peršočerhovi kroky majuť buty zrobleni v napriamku rozšyrennia praktyky avtomatyčnoho obminu informacijeju v jakosti novoho mižnarodnoho standartu (rozrobka hlobaĺnych standartiv vže vedeťsia v ramkach “Velykoji visimky”, “Velykoji dvadciatky” i OESR).

Krim cioho, zhidno z tekstom komiunike, v maksymaĺno stysli terminy buduť rozpočati perehovory z doopraciuvannia dvostoronnich uhod JES z Švejcarijeju, Lichtenštejnom, Monako, Andorroju ta San-Maryno z metoju “upevnyťsia v tomu, ščo pererachovani krajiny prodovžujuť dotrymuvatysia praktyky, jaka isnuje v JES”.

Perehlianutu Dyrektyvu JES pro opodatkuvannia dochodiv, otrymanych vid zaoščadžeń (z rozšyrenoju sferoju zastosuvannia) peredbačajeťsia prýniaty do kincia potočnoho roku.

Takož do kincia potočnoho roku z metoju “protydiji ahresyvnomu podatkovomu planuvanniu ta manipuliuvanniu prybutkom” Jevrokomisija maje namir vnesty propozyciji ščodo perehliadu Dyrektyv z opodatkuvannia materynśkych i dočirnich kompanij.

Krim inšoho, u pidsumkovij deklaraciji Jevropejśkoji Rady osoblyvo pidkresliujeťsia, ščo “zusyllia z protydiji rozmyvannia baz opodatkuvannia, manipuliacijam z prybutkom, a takož ščodo pidvyščennia prozorosti ta usunennia škidlyvych podatkovych norm povynni zdijsniuvatysia na hlobaĺnomu rivni z zalučenniam tretich krajin, … z metoju zabezpečennia rivnych umov , ščo hruntujuťsia na uzhodženych pozycijach JES”.

U ciomu konteksti JES maje namir domahatysia, ščob krajiny-partnery JES i krajiny, ščo rozvyvajuťsia dotrymuvalysia vidpovidnych standartiv u sferi administruvannia podatkiv.

Za danymy vydannia, na 6 červnia potočnoho roku zaplanovaný vizyt ministra dochodiv i zboriv Oleksandra Klymenka do Briusselia, de vin u čysli inšych zachodiv zustrineťsia z Komisarom JES z pytań opodatkuvannia, mytnoho sojuzu, audytu ta boroťby z šachrajstvom Aĺhirdasom Šemetoju.

Jak očikujeťsia, pid čas zustriči obhovoriuvatymeťsia same ofšorne pytannia i pohlyblennia spivrobitnyctva v pytanniach protydiji minimizaciji podatkiv šliachom vykorystannia mechanizmiv transfertnoho cinoutvorennia (TCO).

Džerelo vydannia povidomylo, ščo TCO – odne z osnovnych pytań, jake vynesene na zustrič.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 4]

Vidpovisty