Politoloh: Zatrymkamy u prýniatti rišeń Janukovyč namahajeťsia unykaty skladnych problem

«U nioho ce taka zachysna reakcija. Adže vin točno tak samo vede sebe ne tiĺky iz vnutrišniopolityčnymy podijamy i kryčuščymy zlovžyvanniamy, jak u vypadku iz žurnalistamy. Vin točno tak samo reahuje i na Putina. Putin švydko proponuje jomu zihraty v karty, a vin reahuje poviĺno. I ot ce joho zaspokojuje. Vin zavždy tiahne. Te same – v Briusseli čy u Vašynhtoni. Vin prýiždžaje, jomu ščoś proponujuť, joho za ščoś krytykujuť, jomu na ščoś vkazujuť, a vin bere velyku, dovhu pauzu – i poviĺno, poviĺno ce perežovuje», – pojasnyv vin.

«Tobto, sprava ne tiĺky v joho jakijś intelektuaĺnij nespromožnosti švydko vidreahuvaty. JA dumaju, ščo jakby ce bulo v joho kabineti, chtoś u čomuś namahavsia joho obmanuty – v hrošach čy v žytti – to reakcija bula by myttievoju. Ce prosto taký sposib unykaty skladnych problem. Ce taký sposib reakciji na trudnošči polityčnoho žyttia. Ce taký joho styĺ», – vvažaje ekspert.

Vodnočas, vin pidkreslyv, ščo deržava, nezvažajučy na svoje skladne stanovyšče, duže intensyvno rozvyvajeťsia.

«I rozvyvajeťsia ne v chorošomu značenni slova. A procesy – nehatyvni, pozytyvni – vidbuvajuťsia duže švydko, vse zminiujeťsia. I liudyna, jaka vvažaje, ščo možna počekaty tyždeń i lyše pislia cioho vidreahuvaty, duže bahato vtračaje», – zaznačyv Neboženko.

Ale, na joho dumku, prezydent ne vmije povodytysia inakše.

«Ce šče pov’jazano z tym, ščo biĺšisť rišeń prýmajeťsia ne instytutamy, ne suspiĺnoju demokratijeju, ne ekspertamy, a osobysto nym. A ujavliajete, jak ce važko, koly vse – na tobi, koly vidpovidaješ za vse: i za te, jak najbiĺš vdalo akcionuvaty i vidibraty hazotransportnu mahistraĺ v Ukrajiny i jak vidreahuvaty na pobyttia žurnalistiv», – zajavyv vin.

«Z odnoho boku, ce duže skladno, bo vin sam prýmaje rišennia, a vsi inši biurokraty tiĺky čekajuť, koly vidpovidaĺnisť liaže na nioho. Z inšoji storony, cia zatrymka u prýniatti rišeń pov’jazana iz cym joho stylem: tak vin riatujeťsia vid žyttievych trudnoščiv», – naholosyv politoloh.

«Ale povtoriu: liudy, jaki joho znajuť, kažuť, ščo vseredyni kabinetu cia liudyna v stani radosti čy, navpaky, liuti duže švydko ruchajeťsia», – dodav vin.

Jak povidomlialosia, lyše čerez 2 tyžni pislia pobyttia žurnalistiv na akciji protestu v Kýevi 18 travnia, Janukovyč vyrišyv zasudyty diji napadnykiv. Zahalom, prezydent demonstruje dyvnu reakciju na rezonansni podiji u polityčnomu i suspiĺnomu žytti krajiny. 

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 6]

Vidpovisty