Nový posol SŠA v Ukrajini sklav prysiahu

Nový posol planuje prystupyty do svojich obov’jazkiv v Ukrajini v najblyžčomu majbutniomu.

Pislia ceremoniji prysiahy nový posol zvernuvsia zi slovamy vdiačnosti do prysutnich, sered jakych buly joho družyna, dity i baťky.

Nahadajemo, senat zatverdyv Pajetta na posadi posla SŠA v Ukrajini 9 lypnia. Vin zaminyť Džona Teffta, jaký prystupyv do vykonannia svojich obov’jazkiv v Ukrajini 20 lystopada 2009 roku.

Pid čas sluchań v komiteti senatu z mižnarodnych vidnosyn  20  červnia  Džefri Pajett poobiciav, ščo u razi zatverdžennia bude sponukaty ukrajinśku vladu vykonaty usi umovy JES dlia pidpysannia Uhody pro asociaciju, vkliučno z prypynenniam vybirkovoho peresliduvannia ta zviĺnenniam kolyšnioho prem’jer-ministra Juliji Tymošenko:

«Jakščo meni poščastyť i mene zatverdiať, mojim peršym priorytetom protiahom peršych tyžniv bude praciuvaty z kolehamy ta mobilizuvaty dyplomatyčni zusyllia, rozpočati poslom Tefftom, aby sponukaty prezydenta Janukovyča uvijty u dveri, jaki pered nym vidčynyv Jevropejśký Sojuz», – zajavyv Džefri Pajett.

 Džeffri Pajett – fachiveć u spravach Pivdennoji i Serednioji Aziji. Z 2002 po 2007 rik vin praciuvav u posoĺstvi SŠA v Ńju-Deli (Indija), spočatku v jakosti radnyka-poslannyka z polityčnych pytań, a z červnia 2006 roku buv zastupnykom posla v Indiji.

Z 2007 po 2010 rik – zastupnyk holovy misiji SŠA v Mižnarodnomu ahentstvi z atomnoji enerhiji ta mižnarodnych orhanizacijach u Vidni (Avstrija).

Z 2010 roku buv peršym zastupnykom pomičnyka holovy Biuro u spravach Pivdennoji ta Centraĺnoji Aziji.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 4]

Vidpovisty