Lucenko zaklykav studentiv Mohylianky staty volonteramy jevrointehraciji

Vitajučy z nahody Dnia Znań peršokursnykiv, a takož tych studentiv, jaki prodovžať navčannia v mahistraturi, polityk zvernuv jichniu uvahu, ščo navčannia u slavnij akademiji, jaka zavždy peršoju vidhukuvalasia na vsi vyznačaĺni podiji v deržavi, prypadaje na dolenosný rik.

«Vže voseny Ukrajina maje šans uvijty, a vlasne – povernutysia – u svij Jevropejśký Dim. Znajučy pro ce, prošu vas, vže z seredyny veresnia i veś žovteń i lystopad, doky vyrišuvatymeťsia pytannia pidpysannia Uhody pro asociaciju miž Ukrajinoju ta JES, zholosytysia staty volonteramy z rozdači jevropejśkoji symvoliky v Kýevi. Choču, ščob masový volonterśký ruch rozpočavsia same z Mohylianky, a Kýiv u ci try misiaci stav totaĺno jevropejśkym mistom. Takym, jak u 2004 roci vin buv pomarančevym», – naholosyv polityk.

«Jevropa maje pobačyty j zrozumity, ščo pidpysuje Uhodu pro asociaciju ne z hanhsterśkym «vriemienščykom», a z Ukrajinśkym Narodom. Chotiv by ščob vy usvidomyly j podaly pryklad inšym: perejty kordon Svobody ne možna nelehaĺno. Ne možna zalyšatysia jevropejcem lyše v duši, i ne podavaty vydu. Navpaky, liudy jaki hotovi do takoho kroku, majuť sebe identyfikuvaty: odiahty stričku z jevropejśkoju symvolikoju, vziaty praporeć Jevropejśkoho Sojuzu, zakripyty na odiazi značok JES. Tak my, jak hromadiany Ukrajiny, vykonajemo svoju častku roboty dlia toho, ščob staty razom z Jevropoju», – skazav Lucenko u zvernenni do studentiv.

Zvertajučyś do baťkiv studentiv, Lucenko skazav: «Zavždy je čas dlia podvyhu. Ščodnia chtoś rozpynaje Chrysta, ščodnia v sudylyšči lunaje: «I vse ž vona krutyťsia!», ščodnia trysta vojiniv trymajuť oboronu u Fermopilach. Ne treba čekaty istoryčnoho vyznannia, treba ščodnia dijaty po sovisti, vtiliuvaty mriji, ščob vže v nedalekomu majbutniomu ne z nadijeju, a z konstatacijeju skazaty: «Slava Ukrajini!».

Jak povidomlialoś, neščodavno Lucenko na nacionaĺnomu kruhlomu stoli zaklykav pidtrymaty Viktora Janukovyč na zovnišniopolityčnij areni do pidpysannia Uhody pro asociaciju z JES.

“U zovnišnij polityci do pidpysannia Uhody pro asociaciju Janukovyč – naš poputnyk, i poky ne prosochly čornyla na ciomu dokumenti – vin nam sojuznyk”, – skazav Lucenko.

“Pislia pidpysannia – vin naš voroh, jakoho treba peremohty“, – zaznačyv vin.

Vidpovisty