Sud zaboronyv protestuvaty na Majdani, bilia Kabminu ta Rady

Majdan Nezaležnosti

Zvernennia do sudu KMDA pojasnyla neobchidnistiu vstanovyty jalynku

Okružný administratyvný sud Kýeva zaboronyv mitynhy na Majdani Nezaležnosti, Jevropejśkij plošči, vulyciach Bankova, Hruševśkoho, Bohomoĺcia z 1 hrudnia 2013 do 7 sičnia 2014 roku, povidomyv “5 kanal”.

Takym čynom, sud zadovoĺnyv pozov Kýivśkoji miśkoji deržavnoji administraciji (KMDA).

Raniše pres-služba KMDA povidomyla, ščo prosyla sud zaboronyty masovi akciji na Majdani Nezaležnosti, Jevropejśkij plošči, a takož bilia centraĺnych orhaniv vlady.

Vodnočas u KMDA zaznačyly, ščo ne zvertalysia do sudu z prochanniam obmežyty myrni masovi akciji na inšych vulyciach i ploščach stolyci, zokrema u parku im. Tarasa Ševčenka, na Mychajlivśkij ta Sofijśkij ploščach.

“Zvernennia do sudu z prochanniam zaboronyty akciji na Majdani Nezaležnosti ta Jevropejśkij plošči pov’jazano z neobchidnistiu prodovžyty roboty z vstanovlennia novoričnoji jalynky ta pidhotovky do vstanovlennia novorično-rizdvianoho mistečka”, – jdeťsia u povidomlenni.

Opozycija zaklykala hromadian prýty u nediliu v park imeni Ševčenka na Nacionaĺne viče, zvidky protestuvaĺnyky majuť namir vyrušyty na Majdan Nezaležnosti.

Mitynh na Mychajlivśkij

Tym časom, na akciju protestu na Mychajlivśkij plošči, kudy pislia žorstokoho rozhonu Jevromajdanu na Majdani Nezaležnosti peremistylysia mitynhuvaĺnyky, počaly prybuvaty demonstranty z inšych oblastej Ukrajiny.

Jak povidomliaje ahencija “Interfaks”, na lehkovych avtomobiliach vže prybula hrupa ĺviv’jan, jakych rado zustrily učasnyky mitynhu.

U subotu blyźko 4-ji hodyny ranku bijci specpidrozdilu “Berkut” žorstoko rozihnaly Jevromajdan na Majdani Nezaležnosti.

Vvečeri oficijný sajt prezydenta Ukrajiny opryliudnyv zajavu, v jakij Viktor Janukovyč vyslovyv oburennia rozhonom mitynhu na Majdani i zvernuvsia do Henprokuratury z vymohoju pokaraty vynnych.

Nasyĺstva ščodo mitynhuvaĺnykiv na Majdani zasudyly SŠA, Jevropejśký sojuz, hlavy MZS ta posly nyzky krajin JES, a takož mižnarodna orhanizacija Amnesty International.

Zaraz Majdan Nezaležnosti, de maje buty vstanovlena novorična jalynka, ohorodžený ščytam, tam perebuvaje kiĺka desiatkiv bijciv “Berkutu”.

Vidpovisty