Vnoči na Majdani pokažuť vertep z "tituškamy" j čortamy

Jevromajdan

Sviatkuvannia Novoho roku na Majdani v Kýevi počneťsia o 21:00

U novoričnu nič na Majdani Nezaležnosti v Kýevi vystupyť “zirkový vertep” z politykiv, žurnalistiv, hromadśkych dijačiv ta mytciv, povidomliajuť orhanizatory Jevromajdanu.

Cijeji noči takož planujuť sprobu vstanovyty nový svitový rekord z kiĺkosti liudej, jaki odnočasno vykonujuť nacionaĺný himn.

Krim cioho, zi sceny Majdanu vystupliať 20 ukrajinśkych hurtiv i vykonavciv, sered jakych TNMK, “Tartak”, Ruslana, “Skaj”, Lana, Marija Burmaka i “Mandry”. Pro ce jdeťsia v povidomlenni na sajti “Baťkivščyny” z posylanniam na deputata parlamentu Olesia Donija.

Koncertna prohrama rozpočneťsia o 21:00.

Dohnaty i perehnaty Indiju

“My uchvalyly koncepciju “barykadnoho” Novoho Roku. Zaprošuvaty na vystupy zirok estrady, jaki ne rozumijuť duchu Majdanu, na naš pohliad nedociĺno. Tomu v novoričnu nič zi sceny vystupyť perša dvadciatka ukrajinśkych rok-hurtiv, jaki do cioho postijno braly učasť u žytti Majdanu”, – skazav pan Donij.

Za slovamy deputata, na Majdani buduť prysutni predstavnyky Knyhy rekordiv Ginnesa, jaki majuť zafiksuvaty nový svitový rekord z kiĺkosti liudej, ščo spivajuť nacionaĺný himn.

Vykonuvaty himn planujuť o 23:50.

Ščob porachuvaty vsich učasnykiv dijstva, orhanizatory planujuť rozbyty holovnu plošču stolyci na 50 sektoriv. Kožen z nych znimatymuť na foto j video, ščob potim vyčyslyty pryblyznu kiĺkisť liudej na kvadratný metr.

Buly liudy, jaki zapytaly mene: a jakščo my ne zberemosia? JA skazala, ščo ce malojmovirno

Ruslana, spivačka

Čynný na siohodni svitový rekord z vykonannia nacionaĺnoho himnu naležyť indijciam. 6 travnia 2013 roku u misti Laknau na pivnoči krajiny himn Indiji odnočasno zaspivaly 121 653 osoby, povidomliaje sajt “Knyhy rekordiv Ginnesa”.

Usi vony – pracivnyky korporaciji Sahara India Pariwar – druhoho za kiĺkistiu robočych misć robotodavcia Indiji.

Na dumku spivačky j aktyvistky Majdanu Ruslany Lyžyčko, ukrajinci cilkom zmožuť pobyty cej rekord.

“Buly liudy, jaki zapytaly mene: a jakščo my ne zberemosia? JA skazala, ščo ce malojmovirno, tomu ščo vse-taky na Majdani kožnoji nedili veś cej čas zbyralasia velyka kiĺkisť, i jedyne, ščo my ne zdohadalysia todi ce zafiksuvaty”, – skazala vona žurnalistam.

Bezalkohoĺne šampanśke

Inšoju rodzynkoju sviata obiciaje staty “zirkový vertep”, roli v jakomu hratymuť ponad 20 vidomych liudej.

Jak povidomliaje sajt “Baťkivščyny”, odnoho z trioch Cariv hratyme chudožnyk i pyśmennyk Leś Poderv’janśký, Iroda – deputat parlamentu Volodymyr Ar’jev, odnoho z čortiv – chudožnyk i aktyvist Serhij Pojarkov, soldata – spivak Saško Položynśký, a “titušok” – muzykanty Fozzi i Fahot.

Raniše v opozyciji takož kazaly, ščo v novoričnu nič na Majdani zabezpečať charčuvannia i vže zakupyly tysiaču pliašok bezalkohoĺnoho šampanśkoho.

U kýivśkomu metropoliteni povidomyly, ščo z nahody sviata prodovžať ruch pojizdiv na hodynu – do 1-ji noči.

Vidpovisty