Milicija vybačylasia za skandaĺne video

Video obletilo socmereži

Na video milicija znuščajeťsia z pobytoho i rozdiahnutoho dohola čolovika

Ministr vnutrišnich sprav Ukrajiny Vitalij Zacharčenko nakazav provesty rozsliduvannia v spravi skandaĺnoho video, na jakomu zniato znuščannia “Berkutu” i vnutrišnich vijśk nad zatrymanym učasnykom antyuriadovych protestiv.

Na video, jake obletilo sociaĺni mereži, vydno, jak službovci “Berkutu” zmušujuť pobytoho i rozdiahnutoho dohola čolovika pozuvaty z hucuĺśkym topircem i dajuť jomu stusaniv.

Informaciju pro službove rozsliduvannia opryliudneno na oficijnomu veb-sajti MVS.

“MVS, nasampered, prynosyť vybačennia za neprypustymi diji liudej u milicejśkij formi, jaki fihurujuť u video z oholenym čolovikom, jake bulo pošyreno v ZMI”, – skazano v povidomlenni.

Zachysnyky poriadku

Vidomstvo, jake poklykane zachyščaty prava hromadian vid porušeń, raniše oholosylo službovu perevirku “za faktom znuščań spivrobitnykamy specpidrozdilu “Berkut” i vnutrišnich vijśk nad zatrymanym, kotrý pidozriujeťsia v masovych zavorušenniach na vul. Hruševśkoho v Kýevi”.

U povidomlenni pres-služby MVS skazano, ščo Vitalij Zacharčenko takož zvernuvsia do osobovoho skladu orhaniv vnutrišnich sprav i vkazav na neprypustymisť takych dij, a takož zaklykav dotrymuvaty norm zakonu j moraĺnosti.

Jak povidomlialo ahentstvo, raniše MVS počalo službovu perevirku za faktom znuščań spivrobitnykamy specpidrozdilu “Berkut” i vnutrišnich vijśk nad zatrymanym, kotrý pidozriujeťsia v masovych zavorušenniach na vul. Hruševśkoho v Kýevi.

Jak povidomyla “Ukrajinśka pravda”, posylajučyś na opozycijnoho polityka Andrija Parubija, im’ja čolovika, rozdiahnutoho i pobytoho “Berkutom”, – Mychajlo Havryliak.

Zaraz čolovikovi, jakoho vidšukaly pislia publikaciji video, nadajuť medyčnu dopomohu u štabi samooborony Jevromajdanu.

Vidpovisty