Lucenko: Jedynym predmetom perehovoriv iz Janukovyčem maje buty termin prezydentśkych vyboriv

«Skasuvannia dyktatorśkych zakoniv ta propozycija obminu zaručnykiv na adminprymiščennia – javno ne je vykonanniam vymoh Majdanu. Povedinka Janukovyča i joho komandy svidčyť, ščo naši burbony tak ničoho i ne zrozumily, tak ničomu i ne navčylysia. Domoroščený monarch lih na likarnianý i peredav nam, ščo vin umyvaje ruky. Tym časom sytuacija v krajini zahostriujeťsia», – napysav Lucenko na svojij storinci u sociaĺnij mereži Facebook.

«Prodovžujeťsia indyviduaĺný teror proty aktyvistiv Majdanu. Horiať mašyny, pakujuť v tiurmy, katujuť v lisach.Vidkryto zvučať zaklyky do rozkolu krajiny. Nas javno štovchajuť na eskalaciju nasyllia. Ciĺ – vvesty nadzvyčajne položennia, jake pokrýe vsi zločyny i peretvoryť Ukrajinu v Malorosiju. Mižnarodni sankciji ta bezumstvo vlady vyvelo častynu ukrajinśkych oliharchiv z stanu bezumovnoji pidtrymky Janukovyča. Partija Rehioniv u Verchovnij Radi triščyť na očach. Neobchidnisť povernennia do parlamentśkoji respubliky zachopliuje vse biĺšu kiĺkisť pasažyriv vladnoho Tytanika. V toj že čas v krajini – reaĺný defolt. Pry sičnevomu plani podatkiv u 30 mlrd hrn reaĺno nadijšlo 5. V sični treba splatyty ponad 1 mlrd dol MVF. Pry ciomu Moskva vidmovylasia finansuvaty ukrajinśký biudžet do formuvannia novoho Uriadu», – zaznačyv polityk.

Na joho dumku, varto prypynyty rozmovy pro zbiĺšennia učasnykiv perehovoriv z prezydentom.

«Ne my, a vin maje prosyty vidnovlennia perehovoriv. Dlia cioho: maksymaĺno aktyvizuvaty rozbudovu riadiv Samooborony Majdanu. Siohodni jich 5 tysiač. I vlada z cym rachujeťsia. Orhanizovanych i dysciplinovanych zachysnykiv Majdanu maje buty 50 tysiač – todi nas buduť bojatysia. Vsi v riady Samooborony – taka zadača dlia kožnoho prychyĺnyka revoliuciji v Kýevi ta na misciach», – perekonaný Lucenko.

Vin takož zaznačyv, ščo opozycionery majuť prypynyty buď-jaki torhy za uriadovi posady ta kvoty.

«Majdan maje postavyty Janukovyču uĺtymatum – bez povernennia do demokratyčnoji Konstytuciji 2004 roku nijakoho Kabminu stvoryty my ne damo. Čas i nablyžennia defoltu praciuje na nas. Do vidkryttia nastupnoji sesiji VR vsi zusyllia majuť buty spriamovani na stvorennia novoji antydyktatorśkoji biĺšosti. Obrannia novoho Holovy Verchovnoji Rady stane znakom hotovnosti vidnovyty parlamentśko – prezydentśku respubliku. Pislia povernennia Konstytuciji 2004 roku slid stvoryty Uriad narodnoji doviry. Osoblyva uvaha – do nejtraĺnosti sylovoho ta fiskaĺnoho bloku. Vyvedennia Henprokuratury, MVS, Miniustu ta podatkovoji z-pid kontroliu Mežyhirśkoji Sim’ji je ne tiĺky harantijeju bezpeky aktyvistiv Majdanu, ale j neobchidnoju umovoju česnych vyboriv», – zaznačyv eks-ministr MVS.

Naostanok vin takož vyslovyv svoju dumku ščodo predmetu perehovoriv iz prezydentom.

«Jedynym predmetom perehovoriv z Janukovyčem maje buty termin prezydentśkych vyboriv», – pidsumuvav Lucenko. 

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 4]

Vidpovisty