SŠA napoliahajuť na stvorenni komisiji z rozsliduvannia znykneń ta vbyvstv aktyvistiv v Ukrajini

Zhidno z povidomlenniam, u chodi rozmovy Džon Kerri «pidkreslyv svoju sturbovanisť povidomlenniamy pro porušennia prav liudyny, takych jak znyknennia i vbyvstva liudej, i naholosyv, ščo Spolučeni Štaty napoliahajuť na tomu, ščob uriad Ukrajiny stvoryv jurydyčnu komisiju dlia rozsliduvannia cych zločyniv i prytiahnennia vynnych do vidpovidaĺnosti».

Deržsekretar vysoko ocinyv prohres, dosiahnutý u chodi perehovoriv z uriadom, zokrema skasuvannia zakoniv 16 sičnia, a takož prychyĺnisť do zminy uriadu.

Vin zaklykav do prodovžennia cych perehovoriv i poobiciav podaĺšu pidtrymku SŠA v koordynaciji z JES, OON, OBSIE dlia myrnoho polityčnoho vrehuliuvannia polityčnoji kryzy, jake pryzvede do prytiahnennia vynnych do vidpovidaĺnosti, vidnovyť prava liudyny, demokratiju, ekonomične zdorov’ja i šliach Ukrajiny do Jevropy.

«Deržsekretar pidkreslyv, ščo SŠA nepochytno pidtrymuje prahnennia ukrajinśkoho narodu do jevropejśkych demokratyčnych cinnostej i vysoko ocinyv zusyllia lideriv opozyciji, spriamovani  proty nasyĺstva i jich vidvažnu dijaĺnisť na zachyst demokratiji i na dosiahnennia svojich cilej myrnym čynom, čerez dialoh», – jdeťsia u zajavi rečnyci Deržavnoho Departamentu SŠA Džen Psari.

Nahadajemo, Jevropejśký komisar z pytań rozšyrennia ta Jevropejśkoji polityky susidstva Štefan Fiule zaklykav ukrajinśku vladu dijaty švydko u rozsliduvanni tortur i vykradeń, jak ce stalosia iz Dmytrom Bulatovym. 

Holova Jevrokomisiji Žoze Manueĺ Barrozu ta prem’jer-ministr Poĺšči Donaĺd Tusk vymahajuť pojasneń ščodo vypadkiv znyknennia aktyvistiv, jaki braly učasť u myrnych protestach proty vlady.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty