Verchovnomu Komisaru OON rozpovily, jak sylovyky porušujuť prava liudyny v Ukrajini

Z takym zaklykom do Komisara OON zvernuvsia narodný deputat, holova komitetu Verchovnoji Rady z pytań prav liudyny Valerij Packan.

Jak povidomyly v pres-službi partiji UDAR, vidpovidný lyst deputat vidpravyv 31 sičnia.

“Uprodovž ostannich dniv sytuacija v Ukrajini strimko pohiršujeťsia vnaslidok systemnoho porušennia predstavnykamy pravoochoronnych orhaniv ta tiniovych afiliovanych z nymy struktur fundamentaĺnych prav liudyny, v tomu čysli prava na žyttia. Ostannij kryčuščý vypadok – tajemno vykradený aktyvist Avtomajdanu Dmytro Bulatova, jaký dyvom zalyšyvsia žyvý pislia seredniovičnych znuščań i tortur nad nym”, – zaznačyv Packan.

Vin takož naholosyv, ščo na siohodni dolia biĺš jak trydciaty aktyvistiv ta prostych myrnych protestuvaĺnykiv nevidoma.

“Vodnočas, je usi pidstavy vvažaty, ščo do znyknennia cych osib bezposerednio pryčetni operatyvni služby miliciji ta pov’jazani z nymy orhanizovani kryminaĺni uhrupuvannia”, – jdeťsia u lysti.

Na dumku narodnoho deputata, milicija v period prezydentstva Janukovyča peretvorylasia na karaĺni struktury, jaki dijuť poza Konstytucijeju i stanovliať velyku nebezpeku dlia suspiĺstva.

Nahadajemo, ščo v Ukrajini zasnuvaly komisiju z rozsliduvannia porušeń prav liudyny. Najavtorytetniši fachivci u haluzi prava ta kolyšni politv’jazni zbyratymuť dokazy dlia cpeciaĺnoho trybunalu za faktamy porušennia prav liudyny pid čas myrnych protestiv v Ukrajini.

Vidpovisty