MZS: Ukrajina hotova vidnovyty perehovory ščodo asociaciji z JES

“Uriad Ukrajiny stanom na siohodni hotový do pidpysannia Uhody. Jakščo jevropejśka storona hotova do pidpysannia cijeji uhody i tež ce pidtverdyť, to my počnemo ci perehovory i konsuĺtaciji z pryvodu pidpysannia nehajno”, – skazav Deščycia žurnalistam.

Nahadajemo, raniše hlava misiji Ukrajiny pry Jevropejśkomu Sojuzi, posol Kostiantyn Jelisiejev zajavyv, ščo uhoda pro asociaciju maje buty pidpysana “jaknajšvydše, do vyboriv prezydenta”.

Jak vidomo, 21 lystopada svojim rozporiadženniam uriad Ukrajiny pryzupynyv pidhotovku do pidpysannia uhody pro asociaciju z JES ta postanovyv vidnovyty aktyvný dialoh z Rosijśkoju Federacijeju ta inšymy krajinamy Mytnoho sojuzu. Ce rišennia vyklykalo masovi akciji protestu v Ukrajini.

13 hrudnia Janukovyč zajavyv, ščo Uhoda pro asociaciju z Jevropejśkym Sojuzom bula pidhotovlena z porušenniam nacionaĺnych interesiv, tomu vidpovidaĺni za jiji rozrobku buduť usuneni vid roboty abo zovsim zviĺneni.

Na počatku liutoho holova Jevropejśkoji rady Cherman van Rompej zajavyv, ščo propozycija JES pro asociaciju z Ukrajinoju vse šče aktuaĺna.

Povný tekst Uhody pro asociaciju anhlijśkoji movoju možna pročytaty tut.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 5]

Vidpovisty