Ukrajina prosyť Rosiju vydaty Janukovyča

Viktor Janukovyč

V Henprokuraturi stverdžujuť, ščo pres-konferencija Janukovyča v Rostovi-na-Donu je pidtverdženym faktom joho misceznachodžennia na terytoriji Rosiji. Tomu Ukrajina oficijno počala proceduru ekstradyciji.

Pro ce jdeťsia u povidomlenni na sajti Henprokuratury.

“Za klopotanniam slidčoho, sud nadav dozvil na zatrymannia Viktora Janukovyča. Jak vidomo, ekstradycija je vydačeju osoby deržavi, kompetentni orhany jakoji rozšukujuť jiji dlia prytiahnennia do kryminaĺnoji vidpovidaĺnosti. Ekstradycija peredbačaje oficijne zvernennia pro vstanovlennia miscia perebuvannia na terytoriji zapytuvanoji deržavy cijeji osoby ta jiji vydaču”, – jdeťsia u povidomlenni.

Mižnarodne pravo fiksuje zobov’jazannia deržav-učasnyć vydavaty odna odnij osib dlia prytiahnennia do kryminaĺnoji vidpovidaĺnosti. Vidnosyny z Rosijśkoju Federacijeju v haluzi ekstradyciji takož urehuliovani Jevropejśkoju konvencijeju pro vydaču pravoporušnykiv 1957 roku.

“Provedennia hromadianynom Ukrajiny Viktorom Janukovyčem pres-konferenciji v Rostovi-na-Donu je oficijno pidtverdženym faktom joho misceznachodžennia na terytoriji Rosijśkoji Federaciji. A tomu Heneraĺna prokuratura očikuje pislia zvernennia do Moskvy najblyžčym časom otrymaty pozytyvnu vidpoviď vid Heneraĺnoji prokuratury RF”, – povidomliajuť v HPU.

Heneraĺný prokuror Oleh Machnićký vvažaje ostanni zajavy Janukovyča pid čas pres-konferenciji u Rostovi-na-Donu bezvidpovidaĺnymy i takymy, ščo ne sprýajuť polityčnij stabilizaciji v Ukrajiny v cilomu, ta Krymu, zokrema, a takož spriamovanymy na zahostrennia nynišnioho hromadianśkoho konfliktu na pivostrovi.

Pid čas pres-konferenciji v Rostovi-na-Donu pan Janukovyč zajavyv, ščo potrapyv do Rosiji z Krymu za dopomohoju “patriotyčno nalaštovanych oficeriv”. Viktor Janukovyč nazyvaje sebe dijsnym prezydentom Ukrajiny i zajavliaje, ščo joho nichto ne usuvav.

Vidpovisty