Na Doneččyni deržkordon posylyly mobilizacijnym rezervom

Zhidno z povidomlenniam, pid čas zachodiv ščodo posylennia deržkordonu priorytetnym pytanniam je prýom, rozmiščennia i vsebične zabezpečennia mobilizacijnoho rezervu. Biĺšisť iz tych, chto prybuvaje do pidrozdiliv Donećkoho prykordonnoho zahonu, – ce liudy z dosvidom prykordonnoji služby.

U pres-službi vidznačyly, ščo mobilizovaný personal, jaký prybuv iz Zaporiźkoji oblasti, bude postavlený na vsi vydy zabezpečennia i prystupyť do nesennia služby u vidpovidnych pidrozdilach.

U povidomlenni takož naholosyly, ščo pošyriujuťsia čutky pro prybuttia do prykordonnoho zahonu radykaĺno nalaštovanych osib, ale kerivnyctvo prykordonnoho zahonu oficijno zajavliaje, ščo cia informacija ne vidpovidaje dijsnosti ta lyše dezorijentuje naselennia.

Takož u povidomlenni vidznačyly, ščo veś personal Donećkoho prykordonnoho zahonu zalyšajeťsia na misciach postijnoji dyslokaciji ta vykonuje pokladeni na nioho zavdannia z ochorony deržavnoho kordonu.

Jak povidomlialosia, Donećka oblasna rada zvernulasia do Verchovnoji Rady Ukrajiny z prochanniam vžyty zachodiv zi “stabilizaciji sytuaciji v krajini”. Z-pomiž inšoho, do takych zachodiv deputaty oblrady zarachovujuť prýniattia zakonu pro referendum i nadannia deržavnoho statusu rosijśkij movi.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty