Strilianyna v Kýevi: poraneno zastupnyka holovy KMDA

strilianyna, Kýiv, strilialy, MAfija

Pid čas strilianyny poraneni troje

V perestrilci v centri Kýeva poranennia otrymaly troje liudej. Vykonuvač obov’jazkiv ministra vnutrišnich sprav Arsen Avakov viddav nakaz blokuvaty bandformuvannia.

Perestrilka stalasia na Jevropejśkij plošči v centri Kýeva poblyzu restoranu “Mafija”. Za informacijeju miliciji, dani pro podiju nadijšly pryblyzno o 19.30.

Specpidrozdily miliciji ta “Samooborony Majdanu” otočyly hoteĺ “Dnipro”, de znachodyťsia štab-kvartyra “Pravoho sektora”. Zhidno iz povidomlenniamy, narazi milicija ta SBU veduť perhovory iz kerivnyctvom “Pravoho sektora” pro zdaču zbroji. Za faktom strilianyny vidkryto kryminaĺne provadžennia za statteju 115 č.1 čerez st.15 (zamach na vbyvstvo).

Sajt “Ukrajinśka pravda” povidomliaje, ščo z hoteliu na rukach vynesly poranenoho.

Politrada “Pravoho sektora” povidomyla u svojij zajavi, ščo neporuzuminnia miž predstavnykamy “Pravoho setora” ta “Samooborony Majdanu” vynykla na pobutovomu grunti.

“Učasnyk konfliktu z boku “Pravoho sektora” dobroviĺno, ne protydijučy pravoochoronciam, vidbuv z nymy do rajviddilu dlia vstanovlennia obstavyn podiji”, – skazano v zajavi.

“Bilia kafe “Mafija” bilia Majdanu de-chto Orest z “Pravoho sektora”, za svidčenniam očevydciv, vidkryv strilianynu. Poraneno trioch – dvoch važko. Sered poranenych – dvoje bijciv Samooborony Majdanu ta zastupnyk hlavy Kýivmiśkadministraciji Bohdan Dubas. Pryčyny strilianyny nevidomi. Poraneni v likarni”, – povidomyv na svojij storinci v Facebook vykonuvač obov’jazkiv ministra vnutrišnich sprav Ukrajiny Arsen Avakov.

Zhidno iz povidomlenniamy, pana Dubasa vže vidpustyly z likarni. Inši dvoje poranenych zalyšajuťsia v likarni.

Vsi sylovi zahony pryvedeni v stan bojovoji hotovnosti. Taký mij borh – tak dyktuje zakon. A zavtra – zavtra ja hotový i do vidstavky, i do podaĺšoji boroťby.

Arsen Avakov

Za slovamy Avakova, vin viddav komandu “blokuvaty bandformuvannia, zatrymaty porušnykiv”.

“Vsi sylovi zahony pryvedeni v stan bojovoji hotovnosti. Taký mij borh – tak dyktuje zakon. A zavtra – zavtra ja hotový i do vidstavky, i do podaĺšoji boroťby. Odyn proty nych – hotový, bude nas biĺše – hut. Vsiomu je meža i vsiomu buvaje čas jasnosti! Praciuju”, – napysav Arsen Avakov na Facebook. Na misci podiji praciujuť nariady miliciji.

U toj že čas, jak povidomyla žurnalist Mychajlyna Skoryk z posylanniam na sotnyka 11 sotni Samooborony Majdanu Anatolija Vedmedia, konflikt z “Pravym sektorom” stavsia “čerez pytannia rozboru nametiv, pytannia rozboru barykad”. Za slovamy Vedmedia, pid čas konfliktu odyn z nych vychopyv pistolet, druhý – hazový balončyk i bryznuv jomu v oblyččia. Druhý počav striliaty.

Raniše “Pravý sektor” vymahav vidstavky ministra Arsena Avakova. Na mynulomu tyžni pid parlamentom vidbuvsia piket. Predstavnyky “Pravoho sektora” buly obureni vbyvstvom pid čas zatrymannia poblyzu Rivnoho odnoho z jichnich aktyvistiv Oleksandra Muzyčka, takož vidomoho jak Saško Bilý. Okrim vidstavky holovnoho milicionera, vony vymahaly rozsliduvannia incydentu ta pokarannia usich pryčetnych do nioho.

Verchovna Rada vyrišyla stvoryty tymčasovu slidču komisiju dlia rozsliduvannia obstavyn zahybeli Saška Biloho.

Vidpovisty