Vyši Odesy prýnialy 60 studentiv iz Krymu

“Vlada Pivnično-Zachidnoho Pryčornomor’ja prahne maksymaĺno dopomohty hromadianam, jaki prýiždžajuť z Krymu na postijne misce prožyvannia v Odesu. U pivdenný rehion v osnovnomu prybuly vijśkovoslužbovci ta členy jich simej. Na siohodni v rozmiščenni cijeji katehoriji hromadian beruť učasť kiĺka odeśkych sanatorijiv: “Kujaĺnyk”, “Bila akacija”, “Odeśký”, “Arkadija”, “Zelený mys”. Osnovne navantažennia na sebe vziav sanatorij “Kujaĺnyk”, de na siohodni žyve biĺš jak 500 osib”, — zaznačyv Kalinčuk.

Za joho slovamy, miscevym orhanam vlady vdajeťsia vyrišuvaty praktyčno vsi sociaĺni pytannia. Dity vlaštovujuťsia v doškiĺni ta škiĺni navčaĺni zaklady. 60 studentiv zarachovani v odeśki vyši navčaĺni zaklady. U ramkach oblasnoho biudžetu, jaký bulo prýniato 24 kvitnia, schvalena prohrama dopomohy krymčanam, jaki prýichaly v Odesu, v rozmiri 4 miĺjony hryveń, de perši 2 miĺjony hryveń vže spriamovano na kompensaciju dlia sanatorijiv.

“My rozumijemo, ščo, dopomahajučy hromadianam, jaki prybuly z Krymu, my ne možemo zbankrotyty naši sanatoriji, i spodivajemosia v cij spravi na kompensaciju centraĺnych orhaniv vlady”, — reziumuvav kerivnyk.

Vidpovisty