Aksionov perekonuje, ščo peretvorennia Jalty na kazyno schvalyly eksperty Las-Vehasa

«U nas dostatni bahato ekspertiv z Las-Vehasa, z Monako, jaki ociniujuť možlyvosti stvorennia hraĺnoji zony v Krymu. Vsi v odyn holos hovoriať pro te, ščo stvorennia hraĺnoji zony maje buty v rajoni Velykoji Jalty i ne inakše», – povidomyv Aksionov.

Za joho slovamy, v pytanni stvorennia hraĺnoji zony vlada orijentujuťsia «pid konkretnych menedžeriv» i «velykych hravciv biznesu», jaki hotovi zalyšyty velyki hroši, ale vymahajuť natomisť| pevnych umov.

«Potribna rozvynuta transportna infrastruktura, poblyzu maje roztašovuvatysia aeroport, dorohy, je riad vymoh bezposerednio do samoho kompleksu», – skazav Aksionov.

Hlava okupacijnoji vlady pojasnyv žurnalistam, ščo ciu «vladu» cikavyť vykliučno ekonomična skladova danoho proektu, tomu stvorennia hraĺnoji zony v rajoni stepovoho Krymu naviť ne rozhliadajeťsia.

Nahadajemo, prezydent RF Vladimir Putin pidpysav zakon, ščo vkliučaje Krym v perelik rehioniv, de dozvoleno stvorennia hraĺnych zon. Avtory zakonu rozrachovujuť, ščo ce dozvolyť Krymu zalučyty investyciji, dochody do biudžetu i vidkryty dodatkovi roboči miscia.

Zaznačymo, ščo isnujuči v Rosiji proekty hraĺnych zon skladno nazvaty uspišnymy. Poky z čotyrioch stvorenych u 2009 roci zon («Prymor’ja» v kurortnij zoni Ussurijśkoho zatoky, «Sybirśka moneta» v Altajśkomu kraji, «Burštynova» v Kalininhradśkij oblasti ta «Azov-Siti» na kordoni Krasnodarśkoho kraju i Rostovśkoji oblasti) počala praciuvaty odna – «Azov-Siti». Odnak i tam investyciji, suma jakych ociniujeťsia pryblyzno v 1,4 miĺjarda rubliv, poky ne okupylysia.

Vidpovisty