Rosija hotujeťsia zminyty vijśkovu doktrynu čerez podiji v Ukrajini

Vijśkovi

Rosija hotujeťsia zminyty svoju vijśkovu doktrynu čerez rozšyrennia NATO, problemy PRO i sytuaciju v Ukrajini, zajavyv v interv’ju ahenciji “RYA Novosty” zastupnyk sekretaria Rady Bezpeky Rosiji Mychajlo Popov.

“JA ne sumnivajusia, ščo pytannia pro nablyžennia vijśkovoji infrastruktury krajin-členiv NATO do kordoniv našoji krajiny, v tomu čysli šliachom rozšyrennia bloku, zbereže svoje misce v jakosti odnijeji z zovnišnich vijśkovych nebezpek dlia Rosijśkoji Federaciji”, – skazav pan Popov.

Krim cioho, za joho slovamy, biĺš javnym staje prahnennia SŠA i deržav-členiv NATO “narostyty svij stratehičný nastupaĺný potencial”.

Pan Popov zajavyv, ščo SŠA posyliujuť uhrupovannia vijśk NATO v krajinach Baltiji.

“Uže splanovane perekydannia na terytoriju Estoniji važkoho ozbrojennia i vijśkovoji techniky, vkliučno z tankamy i bronetransporteramy. I ce bezposerednio bilia kordoniv Rosiji”, – naholosyv vin.

Na joho dumku, zahrozu stanovyť i sytuacija v Ukrajini, jaka je “čerhovym etapom polityky eksportu “koliorovych revoliucij”.

“Ce pov’jazano z vynyknenniam novych vijśkovych nebezpek i vijśkovych zahroz Rosijśkoji Federaciji, jaki výavylysia v podijach “arabśkoji vesny”, v zbrojnomu konflikti v Syriji, a takož v sytuaciji v Ukrajini i navkolo neji “, – skazav Mychajlo Popov.

Vin takož naholosyv, ščo ahresija proty Krymu bude rozciniuvatysia jak ahresija proty Rosiji “z usima nastupnymy naslidkamy”.

Rosija aneksuvala Krym u berezni cioho roku, ce ne vyznaly ani Ukrajina, ani krajiny Zachodu.

Utočnena vijśkova doktryna Rosiji maje z’javytysia do kincia roku. Klacnuty

Čynna doktryna bula uchvalena v 2010 roci.

Vidpovisty