Latvija zaareštuvala rachunky Arbuzova ta Ivaniuščenka

Za joho slovamy, Ukrajina nadislala blyźko 20 zapytiv u rizni krajiny iz prochanniam zaareštuvaty majno ukrajinśkych eks-čynovnykiv.

Narazi areštovano 13 mln švejcarśkych frankiv na rachunku u Švejcariji v eks-hlavy Administraciji Prezydenta Andrija Kliujeva j taka ž suma areštovana na rachunkach u joho brata Serhija. Krim toho, v Andrija Kliujeva zaareštovano budynok v Avstriji ploščeju 558 kv. m.

U deputata Rady Oleksija Azarova (PR) takož areštovana neruchomisť v Avstriji na 5 mln jevro j na rachunkach v avstrijśkych bankach areštovano 6,7 mln jevro.

V Arbuzova v Latviji areštovano na rachunkach 49,3 mln dolariv, v Ivaniuščenka – 32 mln dolariv i 72 mln švejcarśkych frankiv.

Pry ciomu Jarema zaznačyv, ščo čerez vidsutnisť v Ukrajini mechanizmu zaočnoho kryminaĺnoho provadžennia ci košty poky ne možuť buty povernuti v ukrajinśký biudžet.

Jak povidomlialosia, u červni Heneraĺna prokuratura zajavyla, ščo za rišenniam sudu nakladeno arešt na osobysti rachunky kolyšnich vyščych deržavnych čynovnykiv na zahaĺnu sumu 1,2 mlrd hryveń, 13 mln dolariv i 225 tys. jevro.

 

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty