NBU pohrožuje bankam vidklykanniam licenziji za rozhojduvannia kursu hryvni

Jak nahološujeťsia v dokumenti, za pidsumkamy provedenoho analizu NBU výavyv vypadky navmysnoho tysku na valiutný kurs z boku nedobrosovisnych učasnykiv mižbankivśkoho rynku ta zdijsnennia dij, spriamovanych na manipuliuvannia valiutnym rynkom.

Zokrema, jak zaznačajuť v NBU, dejaki banky z metoju prychovuvannia spravžnioho kursu, po jakomu zdijsniujuťsia operaciji z kupivli / prodažu valiuty na mižbanku, domovliajuťsia pro prodaž abo kupivliu valiuty po odnomu kursu, a zdijsniujuť oformlennia uhod u systemi pidtverdžennia uhod na mižbankivśkomu rynku za inšym kursom.

Krim toho, Nacbanku vidomi vypadky, koly storony ukladajuť riad fiktyvnych uhod z obminu odnijeji inozemnoji valiuty na inšu i navpaky. Dejaki banky pry zdijsnenni prodažu invaliuty na mižbanku dodatkovo vymahajuť vid bankiv-pokupciv splaty komisij, ščo zbiĺšuje vytraty pokupcia i zbiĺšuje reaĺný kurs prodažu invaliuty.

Jak nahološujeťsia v lysti, NBU nadali bude vidklykaty licenziji na valiutni operaciji u porušnykiv.

Jak vidomo, raniše bankiry poobicialy kerivnyctvu NBU, a takož prezydentu Petru Porošenku trymaty kurs hotivkovoho dolara ne vyšče 12,95 hrn za dolar.

 

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty