Ukrajina vvela mytne deklaruvannia tovariv z Krymu

“Ukrajinśka mytnycia, počynajučy z 00:00 27 veresnia praciuje na kordoni Chersonśkoji oblasti ta Krymu… v režymi, jaký vidpovidaje režymu funkcionuvannia mižnarodnym punktam propusku. Na tovary, jaki peremiščujuťsia v Krym ta z Krymu, skladajeťsia vidpovidna deklaracija”, – povidomyv Makarenko.

Za joho slovamy, jakščo tovary peremiščujuťsia na terytoriju Krymu, to ce eksportna deklaracija peremiščennia v režymi eksportu viĺnoji ekonomičnoji zony; jakščo ž tovary peremiščujuťsia z krymśkoji terytoriji, na nych skladajeťsia deklaracija importu na terytoriju Ukrajiny.

Makarenko povidomyv, ščo na siohodni sub’jektamy zovnišnioekonomičnoji dijaĺnosti ukladeno perši 120 vantažnych mytnych deklaracij.

“Tobto, my perebuvajemo v robočomu procesi. Vin skladný, perechidný i dlia kohoś naviť chvoroblyvý, ale ce novi obstavyny, jaki nav’jazani nam inšym sub’jektom mižnarodnoho prava”, – dodav Makarenko.

Za slovamy Makarenka, Rosijśka Federacija z 1 žovtnia takož vvodyť deklaruvannia tovariv pry peremiščenni vantaživ z Krymu.

Jak povidomlialosia, zakon “Pro zabezpečennia prav i svobod hromadian ta pravový režym na tymčasovo okupovanij terytoriji Ukrajiny” Rada prýniala šče 21 kvitnia 2014 roku, prote z nioho buly vylučeni normy pro poriadok vedennia ekonomičnoji dijaĺnosti, jaki bulo vyrišeno vstanovyty okremym zakonom protiahom 15 dniv.

Pizniše parlament uchvalyv okremý zakon pro VEZ Krymu ta osoblyvosti zdijsnennia ekonomičnoji dijaĺnosti na tymčasovo okupovanij terytoriji Ukrajiny.

Zhidno z zakonom, VEZ Krymu vvodyťsia v mežach dvoch administratyvno-terytoriaĺnych odynyć Ukrajiny, a takož Respubliky Krym ta Sevastopolia. Na jiji terytoriji dije osoblyvý pravový režym ekonomičnoji dijaĺnosti fizyčnych i jurydyčnych osib, u tomu čysli osoblyvý poriadok zastosuvannia norm rehuliatornoho, podatkovoho ta mytnoho zakonodavstva Ukrajiny, a takož osoblyvý režym vnutrišnioji i zovnišnioji mihraciji fizyčnych osib.

Takož nahadajemo, ščo prezydent Ukrajiny Petro Porošenko na počatku veresnia pidpysav zakon “Pro podatkový ta mytný kontroĺ u viĺnij ekonomičnij zoni (VEZ) Krymu i pro osoblyvosti zdijsnennia ekonomičnoji dijaĺnosti na tymčasovo okupovanij terytoriji Ukrajiny”.

 

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 5]

Vidpovisty