"Zabuď dorohu v Odesu": aktyvisty napaly na Šufryča

U vivtorok v Odesi miscevi aktyvisty napaly na deputata Verchovnoji Rady Nestora Šufryča. Kolyšnioho rehionala i nynišnioho člena “Opozycijnoho bloku” namahalysia zapchnuty do smittievoho baku.

Slovesna perepalka miž nardepom i aktyvistamy pid Odeśkoju ODA švydko pererosla u bijku. Pid čas sutyčky ochoronci pana Šufryča kiĺka raziv vystrilyly v povitria.

Pislia incydentu v likarni deputatu diahnostuvaly zakrytu čerepno-mozkovu travmu.

Nestor Šufryč nazvav “narodnu liustraciju” svavilliam i “demonstracijeju toho, toho, ščo take vlada Ukrajiny i zokrema Odesy”.

Pres-konferencija, jakoji ne bulo

U vivtorok v Odesi bula zaplanovana pres-konferencija predstavnyka “Opozycijnoho bloku”, deputata Verchovnoji Rady Nestora Šufryča. Vidbutysia vona mala o 12:00 v odnomu z miscevych pres-centriv.

Išče do poludnia pid pres-centrom aktyvisty “Pravoho sektora” ta “Avtomajdanu” počaly hotuvatysia do zustriči z nardepom – pryvezly do budivli zazdalehiď pidhotovleni smittievi baky, povidomliaje z Odesy pozaštatný korespondent VVS.

Krim toho, dechto z aktyvistiv u balaklavach i kamufliaži zajšov i do samoho prymiščennia, de mav vystupaty pan Šufryč, zaznačyvšy, ščo jim takož je ščo spytaty v deputata.

Orhanizatory pres-konferenciji – informacijne ahentstvo “Kontekst-Pryčornomor’ja” – rozkrytykuvaly taki diji, nazvavšy jich antydemokratyčnymy, a sam Nestor Šufryč zamisť pres-centru popriamuvav do miscevoji oblderžadministraciji.

Odnak tam joho ta joho partijnoho kolehu j kolyšnioho očiĺnyka Odeśkoji oblasti Mykolu Skoryka uže tež čekaly jevromajdanivci.

Promova do ZMI u budivli Odeśkoji ODA u pana Šufryča ne vdalasia. “Tut ja proviv svoje polityčne žyttia, počynajučy z 2004 roku po siohodnišnij deń. I spodivajusia, ščo nastupni 10-20 rokiv ce misto bude dlia mene ridnym ta blyźkym”, – hovoryv vin. U natovpi vyhukuvaly: “Zabuď dorohu v Odesu! Zabuď!”

Vidpovisty